İşte maçta protokol görevlisini döven AKP li Milletvekili

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve arkadaşlarının, Ankara Demirspor-Yeni Orduspor maçı öncesi, arkadaşlarıyla protokol görevlisini dövdüğü ortaya çıktı.

Protokol tribünlerine, akredite kişiler dışında kimsenin alınmaması Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün önem verdiği kurallardan biri.

‘Sen kimsin, ben vekilim’

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, çocukları ve bir grup arkadaşıyla birlikte çocuklarını 25 Ekim’de Ankara Demirspor Stadı’nda oynanan maça götürdü. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevlisi protokol listesinde olmayanların ve çocukların tribünde oturamayacağı uyarısını yaptı. Önce milletvekilinin çevresindekiler görevlinin etrafını sarıp “Git kardeşim buradan, kendisi vekil” diye çıkıştı. Tartışmalar uzayınca bu kez milletvekili öfkelenip görevlinin üzerine yürüdü. Bu sırada Gündoğdu “Sen kimsin ben milletvekiliyim” diyerek çıkıştı, etraftaki spor şube ekibi polislerine de vekil olduğunu belirterek protokol görevlisini yanına çağırdı. Bu anlar kameralara da yansıdı.

Önce tartaklayarak koridora indirdiler

Vekilin etrafındakiler protokol görevlisini merdivenlerden tartaklayarak aşağıya doğru indirdi. Onların arkasından Gündoğdu da görevlinin peşinden soyunma odası koridorlarına doğru gitti. Hızını alamayan AKP’li vekili ve arkadaşları, bu kez akreditasyon kartı olmayan kişilerin girmesinin yasak olduğu stad koridorlarına girerek görevliye saldırdı.

Ağızları da boş durmadı

Stat içindeki koridorda görevlinin etrafı sarılarak bu kez daha sert bir şekilde darp edildi. Araya emniyet güçlerinin girmesine rağmen, milletvekili ile arkadaşları görevliye ‘uygunsuz‘ sözler sarf etmeye ve tekme tokat saldırmaya devam etti.

Mehmet Özhaseki özür dilemişti

Ggeçen hafta oynanan Gençlerbirliği-Kayserispor maçı sonrası kuralllara aykırı olmasına rağmen Çevre ve Şehircili Bakanı Mehmet Özhaseki de soyunma odasına girmiti. Bakanla birlikte soyunma odasına girmek isteyen yanındakiler görevlilere yine tekme tokat saldırmıştı. Özhaseki “Yasak olduğunu bilmiyordum, özür dilerim” demişti.

Yasal işlem neden yapılmadı?

Stadyumda bu tip davranışlarda bulunanlara 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası’na göre işlem yapılması gerekiyor. Her iki olayla ilgili de henüz bir çalışma yapılmadı.(Kaynak:Diken.com.tr)