KÜLTÜR ERİ ERHAN İVGİN

YAHYA AKSOY’un kaleminden
KÜLTÜR ERİ ERHAN İVGİN –

YAHYA AKSOY
Kültür alanına hizmet etmek, bilgi, yetenek,özveri ve birikim ister.Bütün bu değerleri gönlünde,benliğinde ,kafasında özümseyen ve uygulamalarında harmanlayan kültür eri bir güzel insan Erhan İVGİN, çaresiz rahatsızlığı nedeniyle,hayatının baharında ve en verimli döneminde , 15 Kasım 2017 günü aramızdan ayrıldı. Nurlar içinde yatsın.
Yurt içinde ve dışındaki Kültür dünyasını yasa boğdu, ağlattı ve bu inanılmaz ölüm,tüm sevenlerini şaşkına uğrattı.Kültür dünyası ağlıyor,ağlıyor,sevgili Erhan’ı rahmetle anıyor.
Kültür erleri ,eserleri, kalemleri, anıları, fotoğrafları ve örnek hizmetleriyle hep yaşarlar.
“Atalarını söyle, kim olduğunu söyleyeyim” halk deyişinin ifade ettiği gibi; uzun yıllar eğitim ve kültür hayatında başarılı hizmetlere imzasını atan,dünyanın dört bir yanında tanınarak sevilen ve oğlu Erhan İvgin ile birlikte “Kültür Ajans” ını kuran,mesai arkadaşımız, can dostumuz baba-oğul kültür erleri değerli Hayrettin İvgin ve tüm ailenin acılarını paylaşmakta ve kendilerine sabır ile metanet dilemekteyiz.
Ankara’da ve ülkemizin pek çok bölgesinde çok çeşitli kültür etkinliğine bilgisi ve emekleriyle önemli katkılar sağlayan “Kültür Ajans”ını ayakta tutan baba ile oğlu, Hayrettin ve Erhan İvgin,in başarılı hizmetlerini anlatmaya, sayfalar ve kitaplar yetersiz kalır.indir
-Şiir ve müzik dinletileri,
-Türk Edebiyatı’na üstün hizmet ödülleri,
-âşıklar şölenleri,
-Şairler gecesi,
-Dünya Söz Akademisi etkinlikleri,
-Sahaflık(Nadide, antik eserleri derleme, sergileme, tanıtma ve fuarlara katılma,)
-Fuarlar ve illerin tanıtım günlerinde kitap sergileri ve imza günler,
-Geleneksel sanatların ve sanatkârların tanıtı sergi ve etkinlikleri,
-Türk Cumhuriyetleri ve Kardeş Topluluklarla ilgi sayısız yayın çıkarılması ve tanıtımı,
-Türk Dünyası kültür etkinliklerine öncülük etmek ve kordinasyonunu sağlamak,
-Üniversiteler, Bakanlıklar , elçilikler,sivil toplum kuruluşları ile televizyonlar ve basın dünyası ile yakından işbirliği,yardımlaşma, bilgi aktarımı, proje ve proğramlara katkılar sağlanması vb.etkinlikler.
-Yurt genelinde yapılmakta olan yerel şenlik, festival, anma günü, aşıklar şöleni gibi etkinlerin organize edilmesine her aşamada katkılar vermek.
– Eğitim ,Kültür,Sanat,Edebiyat ve Halkbilimi dergisi “KÜLTÜR ÇAĞLAYANI” nı , renkli, kapsamlı, içeriği dopdolu bir şekilde ve saygın yazarlarla birlikte ,46 ıncı sayıya ulaştırmak. :
-Kültür Çağlayanı dergisi sahibi :Hayrettin İvgin ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Erhan İvgin)
-Çıkarılan dergileri ve Kültür Ajansı yayınlarını , Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile, yurt genelinde il ve ilçe halk kütüphanelerine ulaştırmak.
-“Kültür Çağlayanı 1.ŞİİR ANTOLOJİ’sini hazırlayıp basarak,bu önemli eseri , edebiyat dümyamızın hizmetine sunmak.( Hazırlayanlar: Coşkun Mutlu-Erhan İvgin-İbrahim İmer.)
Kültür Ajans Yayınlar No:160, baskı tarihi :Mayıs 2012 olan, benim ve pekçok dostumuzun şiirlerinin yer aldığı “KÜLTÜR ÇAĞLAYANI 1.ŞİİR ANTOLOJİSİ” önsözünü yazan ve kendisi gibi sözü, özü ,kalemi de asil ve ağır olan kültür eri sevgili Erhan İvgin notları:
“Bu antoloji bir imecenin ürünüdür.Hazırlığında o kadar çok kişi yer aldı ki burada adlarını bile saymak sayfamın boyunu aşar.Antolojiyi 2011 yılının aralık ayı sonunda bitirmeyi, gün yüzüne çıkarmayı planlamış ve de antolojide yer alanlara bu sözü vermiştik. Ancak antolojimiz dört ay gecikti.Sebeb nedir?… 2011 yılının son aylarında antoloji ile ilgili yaptığımız çalışmaların bütünü,bilgi sayarın bilgilerinin çökmesiyle sıfırlandı.Yaklaşık bir yıllık emeğimiz heba oldu. Yeniden hazırladık,bilgisayar çalışmalarını başa dönerek tamamladık.Ama bu bizim dört ayımıza sebeb oldu.
Antolojide 79 şair yer aldı. Hazırlayanlar ve emeği geçenler arasında bir oylama yaptık.Bu tercihe göre ,şairleri adlarının baş harflerine göre sıraladık. Her şaire, biyografisi dahil 4 sayfa ayırdık… Bu antolojiye “1.Şiir Antolojisi” dedik. Çünkü ekibimiz, 2.ve 3. antolojileri yapmak niyetindedir…Antolojinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Erhan İvgin
Okuyucuyu bilgilendiren ve aydınlatan bu önsöz, bize Erhan İvgin hakkında bilgi vermekte. Kendine güvenen, azimli, kararlı, yaratıcı, düşleri, düşünceleri, tasarımları olan,düşünceye yön ve heyecan veren, öz güveni tam, sevecen, saygılı,duyarlı, sözü ve özü birbiriyle bütünleşen, yapacaklarını planlayan, projelendiren ve uygulamaya koymada kararlı, azimli, edebi yapıısını tamamlamış, geleceğe ufku açık,atılımcı,okuyan ve yazan bir kişilik Erhan İvgin. Bu nedenle şairler, ozanlar,yazarlar, bilim adamları, bürokratlar, sivil toplum örgüt temsilcileri,eli kalem tutan ve okumayı seven herkes, Erhan İvgin’i de sevmektedir.
Gönüllere işlediği sevgilerle uğurlanan, Kültür Ajans’ı ile Kültür Çağlayanı neferlerini, kültür ağlayanına dönüştüren ve arkasından büyük bir sevgi dalgası ile acı ve üzüntü yaratan, kültür eri Erhan İvgin, nurlar içinde huzurla yat, unutulmayacaksın ve gönüllerde, dillerde ve eserlerde hep yaşayacaksın.(YAHYA AKSOY)