Müjdat Gezen’e, “Festival Onur Ödülü”

TİYATRO FESTİVALİNDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

USTA SANATÇI ÖDÜLÜNÜ TAŞDELEN’DEN ALDI

22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Büyük Tiyatro’da düzenlenen görkemli Festival Galası ile başladı. “Festival Onur Ödülü” usta sanatçı Müjdat Gezen’e, “Festival Emek Ödülü” ise Kımız Bozkır’a verildi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından 24 Kasım-4 Aralık tarihlerinde düzenlenecek festivalde 45 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak. Festival Büyük Tiyatro’da düzenlenen açılış töreni ile Ankaralı sanatseverlere ”merhaba” dedi. Gecede “Festival Onur Ödülü” usta sanatçı Müjdat Gezen’e, “Festival Emek Ödülü” ise Kımız Bozkır’a verildi.
Tören TAKSAV Genel Başkanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın yaptığı kısa konuşma ile başladı. Candansayar, “22. kez düzenleyeceğimiz Ankara Tiyatro Festivali ile hayatı sanatı yeniden üretiyor, paylaşmanın kıvancını yaşıyoruz. Umudu yeşertmek üzere ‘yaşanılır bir dünya için sanat’ demenin mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum” dedi. Candansayar’ın konuşmasının ardından “Festival Emek Ödülü” CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner tarafından yıllarını tiyatroya adayan Kımız Bozkır’a verildi.

Bugüne kadar Tamer Levent, Genco Erkal, Rüştü Asyalı, Rutkay Aziz, Yıldız Kenter, Halit Akçatepe, Haluk Bilginer gibi isimlere verilen “Festival Onur Ödülü” ise tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’e verildi. Gezen ödülü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in elinden aldı. Gezen’in “Ödül alanlara da baktım hakkıyla vermişsiniz benim de hakkım olduğunu düşündüm” esprisi salondakileri güldürdü.

Müjdat Gezen gibi bir sanatçıya ödül vermekten onur ve gurur duyduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in “Sanatın gücü budur ki bugün sanatın içine tükürenler yok ama sanat hala burada ve olmaya da devam edecek” sözleri izleyiciden büyük alkış aldı.
Taşdelen sözlerini “Bu tür törenlere katıldığımızda siyasetçilere protokol gereği ön sıralarda yer ayırıyorlar ancak sizin gibi ustalar, sanatçılar arka taraflarda oluyor. Ne zaman ki bu ülkede siyasetçiler 3-5 sıra arkada oturur kültür insanları, sanatçılar, şairler, yazarlar önde oturur işte o zaman bu ülke biraz düzlüğe çıkacak demektir” şeklinde sürdürdü. TAKSAV’ı çalışmalarından ve azminden dolayı kutlayan Taşdelen bozkırlaştırılmaya çalışılan Ankara’da 22 yıldır bu festivali gerçekleştirmenin büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, Çankaya Belediyesinin de her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağını söyledi. Gece, piyanoda İbrahim Yazıcı ve kemanda Berfin Aksu açılış konseri ile devam etti.