Pentagon Trump’ ı dinlemedi !

ABD Başkanı Trump’ın, “YPG’ye silah yardımı kesilecek” sözünden 3 gün sonra Suriye’nin kuzeyinde askeri araçları taşıyan yaklaşık 100 TIR görüntülendi. Humvee zırhlı araçların terör örgütü YPG/SDG’ye teslim edildiği iddia ediliyor.
ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yapılan açıklamada, “İçinde YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliğini sürdüreceğiz” denildi. Açıklamada ayrıca ‘DSG’ye verilen silahların sınırlı olduğunu belirttik’ satırları yer aldı.

Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü telefonda görüşmüştü. Yapılan bu görüşmede Trump’ın verdiği, “YPG’ye silah yardımı kesilecek” sözünden 3 gün sonra, Suriye’nin kuzeyine doğru giden, yeni yardım konvoyları olduğu iddia edilen TIR görüntüleri yayınlandı.

Syria.liveuamap sitesinin haberine göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün saat 14.00 sularında Irak sınırından Suriye’nin kuzeyine Humvee araçlarla dolu yaklaşık 100 TIR gönderdi. TIR’ların PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) teslim edildiği iddia ediliyor.

İHA’nın ve yabancı ajansların flaş olarak tek cümle halinde geçtikleri haberde ise Pahon’un ‘İçinde YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliğini sürdüreceğiz. SDG’ye verilen silahlar sınırlı” ifadelerine yer verildi. Ancak bu ifadeler sonradan toplanarak geçilmiş açıklamanın metninde yer almadı.