Teksas’ ta Kiliseye silahlı baskın:26 ölü

ABD’nin Teksas eyaleti San Antonio şehrinde, kiliseye giren bir kişi ayin sırasında insanlara ateş açtı. Saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.
ABD’nin Teksas eyaletinde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi öldüğü ve 26 kişinin de yaralandığı, saldırganın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, eyaletin Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açtı.
SALDIRGAN 26 YAŞINDAKİ DEVIN PATRICK KELLEY
ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu.

Teksas Valisi Gregg Abbot, düzenlediği basın toplantısında, daha önce yerel medyada 27 olarak verilen ölü sayısının 26 olduğunu açıkladı.

Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freman Martin ise 23 kişinin kilisede, 2 kişinin kilise dışında, 1 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.
BİR VATANDAŞ TARAFINDAN VURULDU
Tamamen siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti.