“TRUMP “YPG’YE SİLAH VERİLMEYECEK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Trump ‘Bundan sonra YPG’ye silah verilmeyecek’ dedi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alınan
konulara ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Soçi Zirvesi ile ilgili bilgiler aktarmıştır. Esasen Cenevre sürecine entegre edilmesi ve meşruiyet kazanması ile ilgili bir çok alanda, yani Suriye ile ilgili, siyasi çözümle ilgili konularda Rusya ile ABD’nin de görüşleri örtüşüyor, bizim de ABD ile görüşlerimiz örtüşüyor. Tabi örtüşmeyen konular da var” ifadelerini kullandı. Sayın Cumhurbaşkanımız bu rahatsızlığını bir kez daha Sayın Trump’a iletmiştir. Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinde DAEŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dahil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalındığı bildirildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, iki ülkenin stratejik partner olduğu vurgulandı ve YPG’ye silah yardımının yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

ETİKETLER