Akıl almaz olay, Ankara’da polis polisi kazara şehit etti

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde güvenlik noktasında durdurulan yolcu otobüsünden şüphe üzerine indirilen kişi kaçmaya başladı. ‘Dur’ ihtarına uymayan zanlının yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir polis memuru kazaen vurularak şehit oldu. Kaçan şüpheli polis tarafından yakalandı. Ankara Valisi Ercan Topaca da olay yerinde yaptığı açıklamada, şu an için terör boyutunun görünmediğini söyledi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Siirt – İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki güvenlik noktasında polis ekiplerince durduruldu.

Yolcuların kimlik kontrolü yapıldığı sırada 39-40 numaralı koltuklarda oturan biri kadın iki kişinin durumlarından şüphelenildi. Bunun üzerine sivil polis ekipleri şüphelilerden erkek olanından el çantasını alarak aşağıya inmesini istedi. Otobüsten inen kişi, yolun karşı şeridine doğru kaçtı.

KAZA KURŞUNU İLE ŞEHİT OLDU

Gölbaşı ilçesi girişindeki uygulama noktasında meydana gelen olayda şehit olan polis memurunun kazaen vurulduğu bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gölbaşı Sanayi uygulama noktasında durdurulan bir otobüste durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen zanlının kaçmaya çalıştığı belirtildi.Açıklamada, “dur” ihtarına uymayan zanlının yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir polis memurunun kazaen vurularak şehit olduğu kaydedildi. Kaçan şüpheli polis tarafından yakalandı.

ANKARA VALİSİ: TERÖR BOYUTU ŞU AN GÖRÜNMÜYOR

Ankara Valisi Ercan Topaca, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Arama noktamızda hemen arkamızdaki otobüste gerçekleştirilen arama ve kontrol faaliyeti sırasında şüpheneline şahsın üzeri arama yapılırken, montunu çıkarırken tam o anda polisin elinden kurtulup kaçmaya çalışıyor. Poliste takip sırasında yolun karşısına geçiyor. Kaçarken, hava karanlık, polisler de peşinden takip ediyorlar. O sırada polisimiz yaralanıyor, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yakalanan şahsın da elinde bir yaralamalı durum var. Polis elinden onu da yaralamış. Kişi ile ilgili araştırmamız devam ediyor. Yanında bulunan valizinde bir miktar uyuşturucu da bulundu. Kimliği konusunda henüz doğrulamaya çalışıyoruz. Araştırmamız devam ediyor. Üzerindeki kimliğin de sahte olabileceğini düşünüyoruz. Adli süreç devam ediyor. Yanında 11 yaşında çocuk var. Baba görüntüsü vermeye çalıştığını tahmin ediyoruz. Şu an itibarıyla bir terör boyutu tespit edemedik. Terör boyutu şu an itibarıyla görünmüyor. Polisimizin de acısı çok büyük. Şehidimiz var şu anda acımız büyük. Şahsın elindeki silah netleşmemekle birlikte şehit olan arkadaşımız düşünce, onu alıp kaçtığını tahmin ediyoruz.”

AA’NIN İLK GEÇTİĞİ HABERDE ŞÜPHELİNİN POLİSİ ŞEHİT ETTİĞİ İFADE EDİLMİŞTİ

Anadolu Ajansı’nın (AA) ilk geçtiği haberde polis memurunun, kaçan şüphelinin silahından çıkan ateşle şehit olduğu ifade edilmişti.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği’nde polis memurunun şehit olduğu olaya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“19.12.2017 Salı günü, saat 05.00 sularında Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü, Gölbaşı girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince durdurulmuş, kimlik kontrolü sırasında, şüphe üzerine araçtan indirilen kişi üst araması yapıldığı sırada kaçmaya başlamıştır. Şahsı yakalamak için yaşanan kovalamaca sırasında, Polis Memuru Hakan Can, kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur.

Uyuşturucu ve asayiş olaylarında kaydı bulunan E.İ. sahte kimlikli Z.İ. isimli şahıs, yapılan aramalar sonucunda yakalanmış olup soruşturma devam etmektedir.

Şehit polisimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce de olay yerine gelerek emniyet yetkililerinden bilgi aldı.

Olayı haber alarak hastaneye gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Polis uygulaması esnasında bir arkadaşımızı şehit verdik. Allahım ailesine sabır versin. Gerçekten Gölbaşı olarak içimiz yanıyor.” dedi.

Bu arada polis memurunu aracıyla hastaneye getiren, ilçede yerel bir gazetenin sahibi olan Adnan Tan, olay sırasında aracıyla yoldan geçtiğini ve güvenlik noktasında görevli polislerin uyarısıyla durduğunu anlattı. Yerde yaralı bir kişi gördüğünü ve aracına alarak hastaneye getirdiğini belirten Tan, polis olduğunu öğrendiği kişinin şehit olduğunu öğrendiğini söyledi.

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ

Olayın ardından şehit düşen polis memuru Hakan Can’ın Gölbaşı ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Can’ın şehadet haberi, Eymir Mahallesi’nde ikamet eden ailesine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve emniyet yetkilileri tarafından verildi.

Haber üzerine şehidin evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edilirken, acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da başsağlığı dilemek üzere ailenin evine geldi.

(hürriyet)