Ankara’da “oğlak dolması” dönemi

Ankara’da oğlak sezonu başladı
Ankaralılar oğlak sezonunu açtı
Ankara’da “oğlak dolması” dönemi

Ağustos ayıyla birlikte besiye alınan Ankara Keçisi Oğlakları, Kasım ayı ile birlikte satışa çıkarken özellikle “oğlak dolması” ve “oğlak çevirme” yemekleri büyük rağbet görüyor.
Ankara Keçisi yetiştiricilerinin tiftikten sonra ikinci önemli gelir kaynağı olan oğlaklar, 3 aylık besi programının ardından Kasım ay ile birlikte satışa sunulurken oğlak eti, düşük yağ oranı ve aromatik zenginliği nedeniyle kırmızı etin en sağlıklısı olarak kabul ediliyor.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin girişimleri sonucu Ankara’da lüks restoranların menüsüne de giren “Ankara Oğlağı Dolması” özellikle yabancı delegasyonun yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, 4 yıldır Ankara Oğlağının satışa çıktığı sonbahar aylarında tanıtım kampanyası düzenlediklerini ve bu kampanya sonucu Ankara’da tüketimde büyük bir artış olduğunu söyledi.
Ankara Oğlağı ile ilgili coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını da belirten Başkan Kılınç: “Ankara Oğlağını tekrar mutfaklara kazandırmak için 4 yıldır stratejik pazarlama faaliyeti yürütüyoruz. Oğlak Dolması yemeği ile başlattığımız kampanya Ankara Keçisinin tanıtımına da ciddi bir katkı sağladı. 4 yıl önce Ankara Keçisi yetiştiricileri oğlaklarını satacak yer bulamazken bugün ise talebi karşılayamıyor. Artık kurban pazarında dahi Ankara Keçisi ile ilgili özel bir alıcı kitle var. Ve bu alıcı sadece Ankara ile sınırlı değil. İstanbul ve Akdeniz bölgesinde de büyük ilgi topluyor. Ankara Oğlağı Türkiye genelinde oğlak eti tüketiminin artırılması noktasında önemli bir destek sağladı. Ankara Oğlağı başta olmak üzere oğlak etinin gördüğü ilgiden çok memnunuz” dedi.
Ankara Oğlağının ilk defa ulusal pazarda kendine yer bulduğuna dikkat çeken Başkan Kılınç: “Ankara Oğlağının perakende sektöründe satılması ve restoran menülerinde kendine yer bulması demek Ankara’da tüketiciye sağlıklı ve lezzetli bir ürün ulaşması aynı zamanda da yetiştiricinin, kırsal kalkınmanın ve biyolojik çeşitliliğin de desteklenmesi demektir. Bu kampanya ile aynı zamanda Ankaralının yerel damak tadına da sahip çıktık” dedi.
Eve siparişte mümkün
Ankara Oğlağı tanıtım kampanyasının her aşamasında kapısını çaldıkları tüm kurum ve kuruluşlardan büyük bir destek aldıklarını belirten Başkan Kılınç: “Anlaşmalı olduğumuz restoranlar oğlak dolması ile ilgili eve sipariş hizmeti de veriyor. Oğlak Dolması, Türk mutfağı için tarihi ve kültürel boyutu olan bir yemek. Özel buluşmaların ziyafet yemeği. 1 oğlak dolması ile çok rahat 15 kişi doyuyor” dedi.