Ankara’da yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı

Ankara’da yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti
Türkiye’nin büyük bir bölümüyle birlikte Başkent Ankara’da sabahtan itibaren başlayan kar yağışı, başta şehiriçi ulaşım olmak üzere kara, hava ve demiryolu ulaşımında aksaklıklara ve kazalara yol açtı, ulaşımı adeta felç etti.

Ankara’da hafta sonu tatilinin başlaması nedeniyle, başta öğrenciler olmak üzere memur ve işçiler kötü hava şartlarındanfazla etkilenmezken, Cumartesi günü olmasına rağmen özellikle yüksek bölgedeki semtlerde çok sayıda kazaya yol açtı.

Şehrin yüksek ve çevre semtlerinde yoğun karyağışı sonucu ulaşımda zorluklar yaşanırken olaya gecikmeli olarak müdahele ettiği gözlenen belediye ekipleri ancak ana artel yolları trafiğe açabildiler. Özellikle Çankaya ve Dikmen ile İncek semtlerinde bulunan ana cadde ve yollara uzun süre müdahele edilemediği gözlendi. Bu semtlerdeki yüksek yerlere başta Belediye Otobüsleri olmak üzere minibüs ve taksiler çıkamazken, işyerine gitmeye çalışanlar ana artellere yürüyerek ulaşmak zorunda kaldılar.

-ANA ARTERLERDE KAZALAR SONUCU ULAŞIM AĞIR AKSAK-

Başkent Ankara’da yoğun kar yağışı sonucu açık tutulmaya çalışılan ana arterlerde ise trafik meydana gelen çok sayıda kaza sonucu ağır aksak işledi. Yollarda uzun kuyruklar oluşurken, yolcular varacakları yere saatlerce sonra ulaşabildiler.