BÜYÜKŞEHİR SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI…

BÜYÜKŞEHİR SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN HAZIRLADIĞI GIDA DESTEĞİ PROGRAMI BİRÇOK AÇ HAYVANI BESLİYOR…

SOKAK HAYVANLARINA DAĞITILMAK ÜZERE 78 TON KURU MAMA, 270 BİN TON TAVUK, 540 TON EKMEK HAZIRLANDI…

sokak_hayvanlari_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi zorlu kış koşullarında “Gıda Desteği Programı” ile sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor.

Sokak hayvanlarının, yaşam alanlarında vatandaşları rahatsız etmeden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için her türlü sağlık hizmetini ücretsiz sunan Büyükşehir Belediyesi, hayvanların kış şartlarında da aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için Gıda Desteği Programı’nı hayata geçirdi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nce başlatılan gıda yardımı programıyla, dağıtılmak üzere 78 ton kuru mama, 270 ton tavuk ve 540 ton ekmeğin ihalesi yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan anlaşmalar gereği toplanan gıdalar kış aylarında ihtiyaca göre sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadıkları toplanma alanlarına bırakılıyor.

Ankara’da sokak hayvanlarının ana toplanma alanı olarak belirlendiği 40 noktaya gıdaların bırakıldığını belirten yetkililer, yeni şartlar, hayvansever dernekler ve vatandaşlardan gelecek bilgiler doğrultusunda gıda destek noktalarının ve miktarının arttırılabileceğini söylediler.

Sokak hayvanlarını koruyan Büyükşehir Belediyesi, 5199 Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sürdürdüğü çalışmalarda sokaklarda yaşayan başıboş köpekleri hayvan nakil araçları ile toplayarak Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi, Sincan Bakım Merkezi,Geçici Barınak ile Gölbaşı Barınağı’na taşıyor.

Söz konusu merkezlerde sağlık kontrolünden geçirilen sokak hayvanları gerekli aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıyor. Derilerinin altına yerleştirilen çip sayesinde ayrıca takip sistemi sağlanıyor.Sokak hayvanının vücuduna yerleştirilen çipe yüklenen uluslararası form aracılığıyla da kimlik ve sağlık bilgileri kaydediliyor.

Avrupa Birliği normlarına uygun olarak sokak hayvanı 5199 Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde sağlıklı bir şekilde yaşam alanı sokaklara geri bırakılıyor.