Ebru Gündeş ,Reza Zarrab’ın nesi oluyor ?

ABD’de görülen “Atilla, ABD’ye karşı’’ davasında tanık olarak ifade veren Reza Zarrab ve yakınlarının Türkiye’deki mal varlıklarına el konuldu. Mallarına el konulan lar arasında Zarrab ın eşi Ebru Gündeş in olmaması dikkati çekti.
Zarrab’ın içlerinde yalılar ve köşkünde olduğu yaklaşık 300 milyon lira değerinde gayrımenkulü ve toplam sermayesi 40.2 milyon doları bulan faal 7 şirketi bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Zarrab ve akrabalarının, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna” dair bilgilere ulaşıldığından mal varlıklarına el koyma kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca da Zarrab ve yakınları hakkında da soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Zarrab ve irtibatlı olduğu kişilerin, yazılı ve görsel basından elde edilen bilgilerde “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna” dair bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

Reza Zarrab ve diğer şüphelilerin gerek atılı suçu işleyip işlemediği husunda inceleme yapmak, gerekse mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçlardan kaynaklanmış olma ihtimali, mal varlığı değerlerini kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olmasından, gecikmesinde sakınca bulunan hallerin mevcut olduğu dikkate alınarak, soruşturma çerçevesinde Reza Zarrab ile irtibatlı olan yakınlarının taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki hak ve alacaklarına, şirket hisselerine Kanun Hükmünde Kararname ve Ceza Muhakemesi Kanunu maddeleri uyarınca el konulmasına karar verildiği ifade edildi.

Mal varlıklarına el konulan 23 kişinin arasında kızı Alara Sarraf da var. Zarrab’ın eşi Ebru Gündeş hakkında ise bir karar çıkmadı.
EVLİLİK SÖZLEŞMESİ KURTARMIŞ
Öte yandan Rıza Sarraf ve akrabalarının Türkiye’deki mal varlıklarına el konulmuştu. Ancak mal varlığına el konulanlar arasında Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş yoktu. Gündeş’in evlilik öncesi yaptığı evlilik sözleşmesi gereği mal varlığının kendi üzerine olduğu ve bu nedenle kazanımlarına el konulmasının hakkaniyetli olmayacağına karar verildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, ABD’de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf ve akrabalarının Türkiye’deki mal varlıklarına el konulmuştu.