”Kent Hastahanesi” 4 Büyük Hastahanenin yıkımına yol açacak

Şehir hastanelerinin açılmasıyla bazı devlet hastanelerinin kapatılacağı, depreme dayanıksız bazı hastanelerin de yıkılacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul’daki Şişli Etfal, Okmeydanı, Kartal hastanelerinin tamamen, Haydarpaşa ve Ankara Numune hastanelerinin ise tarihi binaları hariç yıkılacağını söyledi.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre Gümüş planlarla ilgili şunları söyledi: “Şehir hastaneleri nedeniyle bazı devlet hastaneleri kapatılacak. Depreme dayanıksız olan hastaneleri yıkacağız. Örneğin İstanbul’da Şişli Etfal yıkılacak, Seyrantepe’ye yapacağımız yeni hastaneye taşınacak. Okmeydanı’nın eski hastanesini yıkıyoruz, yenisini yapıyoruz. Kartal Hastanesi de yıkılıp yenisi yapılacak. Haydarpaşa Hastanesi’nin tarihi binası kalacak, gerisi yıkılacak ve tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacak. Ankara’da Numune Hastanesi’nin tarihi binası kalacak. Diğer binalar yıkılacak.”

Aciller rahatlatıcı renklere boyanacak

Müsteşar, acillerdeki yoğunluğu azaltmak için saat 23.00’a kadar mesai dışı çalışacak poliklinikler açılacağını ifade ederek şöyle devam etti: “Acillerin daha rahat mekanlar olabilmesi için yeniden dizayn edeceğiz. Vatandaşları hangi renkler rahatlatıyorsa analizini yaparak duvarları o renklere boyayacağız. Eleman takviyelerini yapacağız, hasta yakınlarını bilgilendirecek bilgilendirme ofisleri kuracağız.”