”Kılıçdaroğlu CHP yi ıçuruma sürüklüyor”

Başbakan Yıldırım, ABD’de devam eden davada tanık olarak ifade veren işadamı Rıza Sarraf’la ilgili ”Onun işi de karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar hesabına döndü. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür” dedi.

“MİLLET CUMHURBAŞKANI’NIN YANINDA”

Yıldırım, Türkiye’nin 15 yılda kat ettiği bu mesafeyi bir türlü hazmedemeyenler, içine sindiremeyenlerin çirkin saldırılarına devam ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Saldırıların başrolünde de Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var FETÖ. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu, Türkiye’ye diz çöktürmek. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun eline kağıtlar tutuşturarak adeta cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, sana buradan sesleniyorum. Sen siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin rakibin, senin karşında cumhurbaşkanı var. Onunla baş edemeyeceğini anladın, şimdi de akrabalarına ailesine mi saldırmaya çalışıyorsun İşte biz buradayız. Eğer siyaset yapacaksan, bir meselen varsa milletin karşısına çık, ne söyleyeceğin varsa söyle. Onun eline bu kağıtları verenler bilmiyorlar mı ki bu millet cumhurbaşkanına her zaman sahip çıktı, sahip çıkmaya da devam edecek.”

Başbakan Yıldırım, Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son çıkışlarıyla kendisinden başka partisini de süratle uçuruma sürüklediğini ifade etti.

Yıldırım, “Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi, arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ’cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Türkiye’nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin. Ne diyelim, Allah ıslah etsin” ifadelerini kullandı.

“KÜRESEL OPERASYONLARIN BİR AYAĞI DA AMERİKA’DA TEKRARLANIYOR”

Kılıçdaroğlu’nun geçmişte SSK’yı bugün de CHP’yi iflasa sürüklediğini dile getiren Yıldırım, “Ana muhalefet partisinin bugünlere düşmesine milletin gönlü razı gelmez. Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini küresel sömürge güçlerinin arka bahçesine çevirdin. Bugün hala aymaz bir şekilde Türkiye’ye karşı yapılan küresel operasyonların değirmenine su taşıyorsun. Bunların hiçbirisi tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

RIZA SARRAF AÇIKLAMASI

ABD’de süren mahkemede Rıza Sarraf’ın ifadelerine de dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bunlar bir adamı almışlar, konuşturuyorlar. Onun işi de karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar hesabına döndü. İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor, mahkeme deyince de ‘Korktum onun için de ifademi değiştirdim’ diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de ‘Hapisten çıkmanın en kolay yolu satmak’ diyor. ‘Satarım, alıcısı olursa…’ Buradan açıkça ifade ediyorum. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi sıkıştırmaktır, Türk ekonomisini sıkıştırmaktır, Türkiye’yi zora sokaktır. Biz bunların nicesini gördük, nicesiyle mücadele ettik, alnımızın akıyla çıkarak bugünlere geldik. İşte karşınızdayız. Evelallah bunların da yüzümüzün akıyla üstesinden geleceğiz. Sizlere, milletimize güveniyoruz.”