”Siyaseti Erdoğan’ la birlikte bırakacağım”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim, hiç merak etmeyin” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Soylu’nun ‘Tayyip Erdoğan sonrası AKP’nin genel başkan projesi’ olduğunu iddia ederek “Bu dokuz 10 yıllık bir FETÖ projesidir” demişti.

Özel’in ardından kürsüye dokuz klasörle çıkan Soylu, “Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideriyle burada siyaset yapıyorum. Tayyip Erdoğan siyaseti bıraktığı gün bir daha siyaset kapısından içeri girmeyeceğim, hiç merak etmeyin. Biz namuslu adamız. Alnımda bir tane ama bir tane leke bulunursa siyaset yapan da çocuklarının yüzüne bakan da namussuzdur” dedi.

‘ByLock’çu milletvekili ispat etsinler, istifa etmeyen namerttir’

CHP’nin, AKP’li dört bakan ve 60 milletvekilinin ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu yönündeki iddialarını hatırlatan Soylu, şöyle dedi: “Dört ‘ByLock’ kullanıcısı bakan, 60 değil bir tane ‘ByLock’çu milletvekili ispat etsinler, istifa etmeyen namerttir.”

Soylu sözlerini şöyle bitirdi: “Biz birilerinin yetiştirdiği adamlar olmadık. Birilerinin güttüğü adamlar olmadık. Biz geçmişte ne yaşadığımızı bilen bir anlayışın kendisiyiz. Bizim hikayemizde tahta sandık var. Tahta idam sehpası yok. Hikayemizde demokrasi var darbe yok. İnsanlara hürmet var, iftira yok.”