Afrin’de 3 ŞEHİT

Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı”nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu.
Akşam saatlerin de de Afrin den bir Uzman Çavuş Mehmet Muratdağ ‘n da şehit haberi geldi.

Şehit haberini Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından duyurdu.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Vatanımızın bekası için Afrin’de #ZeytinDaliHarekati’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen #OğuzKaanUsta’yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun.”

ÖZALKAN TOPRAĞA VERİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik ”Zeytin Dalı Harekatı”nın üçüncü gününde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerin, Telafer’deki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesini vasiyet ettiği öğrenildi. Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin vasiyetinin yerine getirileceğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı’nda Kilis’in Gülbaba Köyü’nün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı devlet töreniyle Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde tören düzenlendi. Cami bahçesine kortej eşliğinde getirildikten sonra katafalka konulan şehit Özalkan’ın cenazesinin bulunduğu tabutun başında askerler nöbet tuttu.