Güneş:Geçmişe değil geleceğe bakacağız.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında basın toplantısı düzenledi. Güneş, Everton’a transfer olan Cenk Tosun ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş, “Herkesin takdir ettiği taraftarımızı her zaman yanımıza görmek istiyoruz. Geçmişe değil geleceğe bakacağız. En iyisinin biz olduğumuzu göstermeye çalışacağız. sporun sağlık, barış, kardeşlik olduğunu unutmayalım. İşe güzellik ce şov katacağız ama bunun işin özünü bozmaması lazım. İkinci yarı güzel maçların olduğu yarı bekliyorum” dedi.

Güneş, Everton’a 27 milyon euroya transfer olan Cenk Tosun için, “Yaratıcılık özgürlük iyi kullanılırsa yararlıdır kötü kullanılırsa zararlıdır. Kulüple ilgili bir yönetim tarzı vardır. İlk yarının son maçında da söyledim. Ben buraya oyuncu almak isterim ama transfer ekonomi teknik ve idaridir. Kamuoyu hep al al al der. O yüzden benim başkan ve yönetimle konuşuyorum ama kararı onlar veriyor. Kulüplerin de sıkıntıları var. burada oyuncu alamayacağımıza göre gitmesini istemem. Oyuncunun gitmesi ekonomiktir ve beklentidir. Cenk’e hayırlı olsun diyoruz eğer gitmişse. Hem üzüldüm hem sevindim. Aramızdan ayrılacak olmasına üzülüyorum. Seviniyorum giderse daha iyi olacağını düşünüyorum. İlk senesinde ne zaman sahaya gireceğim diye hareket ederdi. Karabük’te 10 kişi kalmıştık giremedim diye bozulmuştu. o bozulmayı yapmazsa önü açık. Tekrar kenarda kaldığı zaman her an girecekmiş gibi yaparsa iyi olur. para kazansın, kariyer yapsın ama en önemlisi iz bıraksın. Diğer konuya gelirsek, alıp parayı başka yere harcayacak Cenk’i niye sattık derim. Cenk’in yerine bir oyuncu alınmasında yarar var” yorumunda bulundu.

“ARDA’YI İSTEMEYEN HOCA YOKTUR”

Arda Turan iddialarıyla ilgili de konuşan Güneş, “Arda’yı istemeyen hoca yoktur. Şu anda Arda Cenk’in önünde kariyer olarak. Cenk gittiği için bir santrafor düşünüyorum ben. Ama Arda’yı Messi’yi aldı hayır diyebilir miyiz? O oyuncular sevdiğim oyuncular, Arda, Burak, Selçuk sevdiğim oyuncular. Ozan’ı duydum şimdi çok üzüldüm. 10- sene de 15 senede bir oyuncu meydana geliyor. Kaybedilen her oyuncu için üzülürüm” dedi.

“BALOTELLİ’NİN OYUNCULUĞUNU TARTIŞMAM”

Balotelli’nin oyunculuğunu tartışmıyorum zaten. Ama benim aldığım bilgiler kendisine ve etrafıan zarar verecek boyutta olduğu söyleniyordu onun için ilgilenmediğimi söylemiştim. Yönetimden de geldi. Bedava alıyorsanız gelsin yaramazlık yaparsa gönderirim dedim. Para verip alırsanız ben yine yaramazlık yaparsa gönderirim o zaman kusura bakmayın. Bu soru işaretleriyle alalım mı almayalım mı?

SLİMANİ VE DEMBA BA

Cenk’in gitmrsi yüzde 99 olsa bile ben söylemem. Hangi oyuncu alınacağıyla ilgili bir çok oyuncu var. Gitmeden aldığımız zaman Cenk’i kovmuş gibi oluruz. Demba Ba konusunda da sakatlık olmasaydı kalacaktı. Şimdi ne durumda bilmiyorum. Cenk gitti diye yüzde yüz alınacak bir futbolcu olmayabilir. Bu tip yatırımda risk vardır. Ama gelir Demba Ba ekonomik külfet olmaz kulübe oynar başarılı olur onun içinde bir çıkış olur. Alınacak oyuncularla ilgili net birşey yok.