Konyaspor, Trabzonspor ile yenişemedi:2-2

Atiker Konyaspor, Trabzonspor’ile yenişemedi:2-2
Maçta 1-0 geriye düşen Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın biri penaltıdan, diğeri uzatma dakikalarında olmak üzere attığı gollerle 2-1 öne geçti. Atiker Konyaspor adına son uzatma dakikasında sahneye çıkan Orkan Çınar, serbest vuruştan attığı golle eşitliği tekrar sağladı ve maç 2-2 berabere bitti.
Rıza Çalımbay’ın gelişinin ardından elde ettiği sonuçlarla bir anda zirveye yaklaşan Trabzonspor, son sıralardan kurtulma mücadelesi veren Atiker Konyaspor deplasmanında 2-2’ye razı oldu. Ev sahibi ekip 18. dakikada Ali Turan’ın Abdülkadir Ömür’e yaptığı sert hareket sonrası oyun dışına gönderilmesinin ardından 10 kişi kaldı.

Kupada rakibine elenen Trabzonspor’un bu dakikadan sonra daha etkili olması beklenirken; bordo mavililer istenilenden uzak kaldı. İlk yarı da golsüz sona erdi.

Atiker Konyaspor maçta 10 kişi kalmasına karşın; zaman zaman rakip kalede gol aradı. 77. dakikada Deni Milosevic, cezasahası sağ ön çizgisi yakınından vurdu, Onur’un bakışları arasında top ağlarla buluştu.

81. dakikada Atiker Konyaspor cezasahası içinde Abdulkadir Ömür’in getirdiği topu Skubic elle kontrol etti; hakem Mete Kalkavan yardımcısının uyarısıyla penaltıyı tespit etti.

83. dakikada topun başına geçen Burak Yılmaz, klas bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru eşitledi.
Sonradan oyuna giren Jose Sosa’nın, defansın arkasına gönderdiği topla bir anda penaltı noktası üzerinde topla buluşan Burak Yılmaz, kalecinin de hatasında 90’da ağları havalandırdı ve Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Burak Yılmaz, bu sezon Trabzonspor formasıyla 15. maçında 16. golüne kaydetti.

Maçta son sözü 90+4’te Atiker Konyaspor’un yeni transferi Orkan Çınar söyledi. Cezasahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan genç oyuncu, Kaleci Onur Kıvrak’ın da büyük hatasında ağları havalandırdı ve maçın skorunu ilan etti: 2-2…

Gole neden olan serbest vuruş öncesi rakibine yaptığı nedeniyle Hubocan önce 2. sarı ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Trabzonspor’da Hubocan’la birlikte sarı kart gören Dame N’Doye, Fenerbahçe ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Bu sonucun ardından Atiker Konyaspor puanını 16’ya, Trabzonspor ise 30’a çıkardı. Trabzonspor, averajla Göztepe’nin önünde 6. sıraya yükseldi. Atiker Konyaspor ise 17. sırada kaldı.