MGK:Terör koridoruna izin yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), toplantısı sona erdi. Yayımlanan 5 maddelik bildiride OHAL ve Afrin mesajı dikkat çekti. Bildiride “Sınırımızın hemen yanı başında terör ordusu kurulmasına izin verilmeyecek” mesajı verilirken OHAL’ın uzatılması tavsiye edildi.
‘Afrin operasyonu’ ve ‘OHAL’in uzatılması’ olmak üzere iki kritik başlığın yer aldığı MGK toplantısı sona erdi.

BİLDİRİ YAYIMLANDI

4,5 saat süren toplantının ardından MGK Bildirisi yayınlandı.

AFRİN MESAJI: HER TÜRLÜ ADIM ATILACAK

Bildiride “Sınırımızın hemen yanı başında terör ordusu kurulmasına izin verilmeyecek” mesajı verildi. Bildiride “YPG terör örgütüne verilen silahlar gecikmeden toplanmalı” denildi.

Bildiride şöyle denildi:

“Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye’nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır.

Türkiye’nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir.YPG terör örgütüne verilen silahlar gecikmeden toplanmalı.Müttefiklerimizinden barış için aynı ilkeli tutumu bekliyoruz.”

OHAL TAVSİYESİ

Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin (OHAL) uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

MGK bildirisinde, “Terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan OHAL değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete OHAL’in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” denildi.

MÜTTEFİKLERE ÇAĞRI

“Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası örgütlerden ve taraf olduğu uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan sorumluluklarını terörle mücadele dâhil yerine getirmek suretiyle bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağladığının altı çizilen bildiride, müttefiklerden de aynı ilkeli tutumun beklendiği ifade edildi.

İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul’da yapılan toplantısında sergilenen “Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olduğu” yönündeki irade ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan Kudüs’ün statüsünün korunmasına ve Filistin’e destek kararının bölgede istikrarın ve kalıcı barışın sağlanmasına hizmet edeceği tekraren teyit edildi.