“OHAL İNŞALLAH SON KEZ UZATILIR”

OHAL için “Son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim” diyen Abdullah Gül, AKP ile arasında yaşananlara ilişkin ise “Şimdi bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla.” yorumunda bulundu. Gül, AYM’nin Mehmet Altan kararını da değerlendirdi.

KHK çıkışı çok konuşulan ve son bir aydır tartışmaların odağında bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Cuma namazı çıkışı yine gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin AKP ile kendisi arasında yaşanan gerilime ilişkin bir soruya Gül “Şimdi bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor.
Polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla.” dedi. Gül bir muhabirin “Kırgın mısınız?” sorusunu ise cevapsız bıraktı.

“GAZETECİLERİN TUTUKSUZ YARGILANMASINI HEP SÖYLEDİM”
Gül, gazetecilerin AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararına ilişkin sorusuna ise “Biliyorsunuz ber cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının hem adalet açısından hem Türkiye’nin imajı açısından doğru olduğunu söylemişimdir. Bugün de aynı görüşteyim. Türkiye’nin rahatlaması açısından da yargılama tabi yine devam eder ama yazarların çizerlerin tutuksuz yargılanmasının her zaman söyledim.” diye yanıt verdi.

“OHAL İNŞALLAH SON KEZ UZATILIR”
Gül yeniden uzatılması beklenen OHAL için ise “Son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır” dedi.