”Üretmeden tüketip borçlanıyoruz”

TÜSİAD’ın 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul da yapıldı.Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Bilecik;”Üretmeden tüketiyoruz ve borçlanıyoruz”dedi.Bilecik ,OHAL in de bir an önce kalkması gerekir dedi.

“2018 Yılına Girerken Türkiye ve Dünya Ekonomisi” başlıklı rapor, TÜSİAD 48. Olağan Genel Kurulu’nda katılımcılarla paylaşıldı.

Raporda, 2018’de Türkiye ekonomisinde büyümenin ihracat ve iç talep arasında nispeten dengeli olacağının beklendiği belirtildi.

Net dış talebin büyümeye sınırlı pozitif bir katkısının olacağı tahmin edilen raporda, buradaki temel belirleyicilerin; Avrupa Birliği (AB) ekonomisindeki büyüme, petrol ve diğer ham madde fiyatlarında artış ve bölgesel jeopolitik riskler olacağı bildirildi.

Kurdaki artışın enflasyonu artıracağı ve tüketici güvenini olumsuz yönde etkilemeye devam edeceği, vergi artışlarının da tüketimi kısıtlayabileceği öngörülen raporda, bu nedenle özel tüketimdeki artışın sınırlı olacağı tahmininde bulunuldu.

“SON KEZ UZATILMIŞ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı. OHAL’in yabancıların yatırım kararlarını olumsuz etkilediğini söyleyen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “OHAL’in son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz” dedi. Özilhan ayrıca, “Üretmeden tüketiyoruz, tüketmek için borçlanıyoruz” eleştirisini yaptı.

“OHAL SON BULMALI”

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik yaptığı konuşmada, “Acilen demokrasi ortamına dönmemiz en doğrusudur. Bu nedenle atılması gereken ilk adım OHAL’in son bulmasıdır” dedi.

Konuşmasında “Demokrasiyi bozdurup bozdurup kullanamazsınız” ifadesini kullanan Bilecik, Fransa’nın Türkiye’nin AB ile üyelik süreci ile ilgili “üyelik yerine başka bir yol bulunması” açıklamasını eleştirerek, “Brexit örneği AB dışı kalmanın maliyeti hakkında herkese fikir verdi” dedi.

TÜSİAD’IN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ (EŞİTLİK ADIMI)

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 48. Olağan Genel Kurulu’nda isim değişikliğine gitti.

‘İşadamlar’ı kısmını İşinsanları olarak değiştiren dernek, kararı oy birliği ile aldı.

Derneğin kısaltması ise değişmeyecek.