Vatandaş 2018 de BARIŞ ve HUZUR istiyor

Türkiye’de yeni yılı kutlamak isteyen vatandaşlar, mekanları doldurdu. Yeni yıl birçok yerde coşkuyla karşılandı. İstanbul, Ankara gibi kentlerde yoğun güvenlik alındı.
İstanbul Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’da 2017 ye girmeye hazırlanan 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı gerekçe gösterilerek 2018 yılına girilen yılbaşı gecesinde hayata geçirilen güvenlik önlemleri ve yasaklar, güvenlik kaygıları ve ekonomik gerekçeler birleşince yurttaşlar bu yıl yılbaşını evlerinde kutlamayı tercih etti.

Yılbaşı kutlamaları bu sene önceki senelere göre evlere taşındı. Meydanlar, sokaklar ve caddeler ile eğlence mekanları çoğunlukla boş kaldı. Başta İstanbul olmak üzere çoğu kentte sokak kutlamalarının ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasaklanması ise bazı vatandaşların tepkilerine neden oldu.
Terör olaylarından bunalan vatandaş 2018 için BARIŞ ve HUZUR ortamı istedi.

İstanbul Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’da yeni yıla girmeye hazırlanan 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Reina katliamının bıraktığı derin izler, 2018 yılına girilen yılbaşı gecesinde hayata geçirilen güvenlik önlemleri ve yasaklarla kendini hissettiriyor.