ABD Heyeti ”Zeytin Dalı harekatını durdurun”demek için geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Türkiye temasları öncesinde ABD’li bir yetkili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ABD’nin bu temasında Türkiye’den ne isteyeceği ortaya çıktı. Reuters’a konuşan yetkili, “Tillerson, zorlayıcı konuları görüşecek ve Afrin Operasyonu için itidal çağrısı yapacak” ifadesini kullandı.

ABD’li yetkililerle konuşan Tillerson, Türkiye temaslarında konuşacağı konuları anlattı. Reuters’a konuşan yetkililer Tillerson’ın değineceği konuları aktardı. Yetkililer, “Bu sıralar Türkiye ile iş yapmak çok zor. Türkiye retoriği çok ateşli ve Tillerson’ın görüşmesi zorlayıcı geçecek” ifadesi kullanıldı.

Reuters’ın son dakika haberi şeklinde geçtiği haberde, Tillerson’ın TSK’nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve IŞİD’e karşı düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu için itidal çağrısını yapacağı da belirtildi.

Tillerson’ın 11-16 Şubat arasında gerçekleştireceği Türkiye, Lübnan, Mısır ve Kuveyt temasları hakkında konuşan yetkili, “Çok zor bir konuşma olacak. Retorik çok ateşli. Türkler çok kızgın ve bu onlarla iş yapmak için çok zor bir zaman fakat biz ortak ilgilerimiz üzerinden bazı konularda anlaşma sağlayabileceğimize inanıyoruz” dedi.Kaynak:SÖZCÜ