Bakü – Tiflis-Kars Demiryolu Uluslararası Çalıştayı…..

EkoAvrasya Başkanı Hikmet EREN’in açılış konuşmasıyla başlıyor…..

Bölgesel İşbirliğinin Başarı Örneği: Bakü –
Tiflis-Kars Demiryolu Uluslararası Çalıştayı…..

Haber:Halim UTLU
Bölgesel İşbirliğinin Başarı Örneği: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu konulu uluslararası çalıştay, yarın (22 Şubat 2018) Ankara’da, The Ankara Hotel’de yapılıyor.
Merkezi Ankara olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Bölgesel İşbirliğinin Başarı Örneği: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu” Çalıştayı,bölge için oldukça büyük önem taşıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi ve Gürcistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisinin katılacağı Çalıştaya, Çin,Kazakistan ve Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçilerinin de katılacağı ifade ediliyor.
Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği 3. büyük proje
Bölgeye hem istihdam, hem de ticari açıdan canlılık getirecek olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, enerji sektöründeki Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum projelerinden sonra, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği üçüncü büyük proje olması hasebiyle de, büyük önem arz ediyor.
Uluslararası ticari bir girişim olmasının yanı sıra, çok boyutlu, çok uluslu ve çok yönlü potansiyele sahip olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin, ekonomik ve siyasi boyutuyla, bölgesel bütünleşmeye de önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
Alanında uzman yetkililer ve akademisyenler konuşacak
Ayrıca,alanında uzman yetkililer ile akademisyenlerin davet edildiği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı’nda, bölge ülkeleri arasındaki ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerin mevcut potansiyeli, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin ekonomik çerçevesi, jeopolitik ve kültürel önemi, katılımcılar tarafından etraflıca tartışılacak ve bölge istikrarına sağlayacağı katkılar ele alınacak.
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Uluslararası Çalıştayı, yarın saat 10.30’da çalışmalarına başlayacak.Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanlığını Hikmet EREN’in yaptığı STK, yurt içi ve yurt dışında yaptığı çeşitli etkinliklerle tanınıyor ve biliniyor.
Hattı, Erdoğan, Aliyev ve Kvirikaşvili açtı
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı,bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Kazakistan, Özbekistan başbakanları ile çok sayıda bakanın katılımıyla 30 Ekim 2017’de açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’den yaklaşık 90 kilometre mesafedeki Alat Limanı’nda düzenlenen “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı”nın açılış törenine iştirak etti.Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de katıldı.
Demiryolunun,503 kilometresi Azerbaycan’dan geçiyor
838 kilometre uzunluğundaki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun, 76 kilometresi Türkiye’den, 259 kilometresi Gürcistan’dan ve 503 kilometresi ise Azerbaycan’dan geçiyor. Projenin Türkiye bölümünde, 4 istasyon, 3 köprü ile 76 kilometrelik demiryolu inşa edildi.Türkiye ile Gürcistan sınır geçişi, tünelle sağlandı. Tünelin 2 bin 375 metresi Türkiye, 2 bin 70 metresi ise Gürcistan topraklarında bulunuyor.
BTK için Gürcistan’da, 105 kilometre yeni demiryolu hattı yapıldı,154 kilometrelik ray yenilendi. Azerbaycan’da
ise 503 kilometrelik demiryolu hattı projeye uygun hale getirildi. Hattın devreye girmesiyle, Londra’dan Pekin’e, kesintisiz demir yoluyla ulaşmak mümkün olacak.
1 milyon yolcu, 6.5 milyon ton yük taşıma kapasitesi var
Çin’den çıkan yükler, Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden, Hazar denizi ile Bakü Alat limanına, oradan da Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletiliyor.Proje, 1 milyon yolcu, 6.5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip. Hattın kapasitesi, 3 milyon yolcu, 17 milyon ton yüke ulaşacak ve yük taşımacılığındaki maliyetleri düşürecek. Çin’den gelen yükün, Bakü Tiflis Kars’la, orta koridor üzerinden, 15 günde AB’ye ulaşması hedeflendi.
İlk etapta hattan yıllık 1 milyon yolcu ve 6.5 milyon ton yük taşınabilecek. Kapasitenin 2034 yılına kadar, 3 milyon yolcu ve 17 milyon ton yüke çıkartılması planlanıyor.
Mesafe yaklaşık 7 bin kilometre kısaldı
Türkiye ile Asya, Kafkasya ve Avrupa ülkeleri arasında, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu bağlantısıyla, yıllık 50 milyon tona ulaşacak uluslararası taşıma potansiyeli ortaya çıkıyor. BTK Demiryolunun, bölgedeki taşıma koridorlarına önemli bir alternatif oluşturduğu projenin ortağı Türkiye’nin ise BTK ve Marmaray ile birlikte, Çin-Avrupa Demiryolu trafiğinde önemli bir rol üstlenmesi öngörülüyor.Çin’den Avrupa’ya giden demir yollarının tamamı, Rusya üzerinden geçiyor. BTK’nın devreye alınmasıyla, mesafe yaklaşık 7 bin kilometre kısaldı.
Azerbaycan, petrol ve kimyasal ürünlerini, bu hattan taşımaya başlıyor
Böylece Çin ile Avrupa arasındaki yük trafiğinin önemli bir kısmının, Rusya’dan bu güzergaha kayacağı tahmin ediliyor. BTK güzergahındaki ürünlerin, Çin’den Avrupa’ya demir yoluyla 15 günde ulaşabilmesiyle ilgili diğer sorunların çözümü hususundaki temaslar sürüyor.
Türkiye ile Orta Asya ülkeleri arasındaki mevcut yük trafiğinin de, büyük ölçüde bu hatta kayması öngörülüyor. Azerbaycan da, petrol ve kimyasal ürünlerini bu hatla, hem Türkiye, hem de diğer ülkelere taşımaya başlıyor.