”Zonguldak, bir kasabaya dönüştürülmek isteniyor”

Zonguldak’ın tanınmış politikacılarından ve sevilen simalarından İnşaat Mühendisi Turgut HAMZAÇEBİ;”Zonguldak, yıllardır sürekli küçülüyor ve göç veriyor. Küçücük bir mahalle iken Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 3 il olacak kadar büyüttüğümüz Zonguldak, bir kasabaya dönüştürülmek isteniyor.” dedi.
Çankaya Gazetesine bir demeç veren Turgut Hamzaçebi şunları söyledi.
Yaklaşık 150 yılı aşkın zamandır ülkesine, milletine değer yaratan, kaynak aktaran ve haklı olarak Emeğin Başkenti sıfatını kazanan Zonguldak, yıllardır sürekli küçülüyor ve göç veriyor. Küçücük bir mahalle iken Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 3 il olacak kadar büyüttüğümüz Zonguldak, bir kasabaya dönüştürülmek isteniyor.
Emeğin Başkenti Zonguldak’ta emekli sayısı çalışan sayısını geçti. 150 bini aşkın emeklimiz, 120 bin civarında işçi, memur, esnaf, isteğe bağlı sigorta ödeyen aktif sigortalımız var. Bölgemiz ekonomisine yön veren Türkiye Taşkömürü Kurumu, tarihinin en düşük sayıda işçisiyle, en düşük üretimini yapıyor. TTK küçülüyor. TTK’nın can damarı ÇATES satıldı. Yeni sektörlere de yatırım yapılmıyor. Yapılanlarda (Termik santraller gibi) insanımızın sağlığını hiçe sayıyor. Bölge müdürlüklerimiz kapatıldı.Yerlerine yenileri koyulmadı. Türkiyeyi kara yolları, demir yolları, hava yolları ağı ile örmekle övünenler, Zonguldak’a ulaşımı kolaylaştıracak yatırımları yapmıyor. Yapılanlarda karınca hızıyla sürdürülüyor. Ulaşım sorunu olan bölgemize yatırımcı gelmiyor. İnsanlarımız işsiz, gençlerimiz göç ediyor. Zonguldak’ta kalmak isteyen gençlerimiz, taşeron şirketlerde, asgari ücretle köle gibi çalışmaya zorlanıyor. Anlayacağınız işimiz zor. Sıkıntımız büyük.