ABD Büyükelçiliği uyarısı ,Ankara’ yı karıştırdı

ABD’nin Ankara’daki Türkiye büyükelçiliğini kapattığı gün, kentte IŞİD operasyonunun düğmesine basıldı.

Ankara başsavcılığının talimatıyla 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bunlardan 12’si gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Bu kişilerin tamamı yabancı.

Gözaltına alınan şüpheliler IŞİD’e eleman kazandırmak ve çatışma bölgeleriyle irtibatları olmakla suçlanıyor. Polis diğer şüphelilerin peşinde.

ABD, bugün başkentteki elçiliğini güvenlik tehdidi gerekçesiyle kapatacağını duyurmuştu.

ABD, büyükelçiliğini kapatıp vatandaşlarını uyardı: Kalabalıklardan uzak durun

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, güvenlik tehdidi gerekçesiyle bugünden itibaren kapatıldı.

Büyükelçiliğin internet sitesinden yapılan duyuruda, güvenlik tehdidinin geçmesinin ardından yeniden hizmet verileceği bildirilirken, ABD vatandaşlarının büyük kalabalıklardan kaçınması, elçilikten ve çevresinden uzak durması gerektiği belirtildi.

Ayrıca popüler turistik mekanlar, alışveriş merkezleri, alışveriş bölgeleri ile spor ve eğlence mekanlarını ziyaret edecek ABD vatandaşlarına “Kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın. Ailenizi ve arkadaşlarınızı güvenliğiniz konusunda bilgilendirin” tavsiyesinde bulunuldu.

Ankara Valiliği’nden de büyükelçilikteki güvenlik alarmıyla ilgili şu açıklama yapıldı: “İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştı.”