AFRİN’ DE HAİN TUZAK:8 ŞEHİT VERDİK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada Afrin kırsalında çıkan çatışmada şehit sayısının 8’e yükseldiği belirtildi. Yaralı asker sayısının ise 13 olduğu açıklandı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin yaralandığı bildirildi.

TSK’dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 1 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 13 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik
ACI HABER AİLELERE VERİLDİ

Şehit olan 8 askerin acı haberi ailelere verildi.

23 yaşındaki şehit Abdullah Taha Koç, 3 yıl önce astsubay olarak göreve başlamıştı. Afrin’deki operasyonda doğum gününden bir gün sonra şehit oldu. Şehit askerin acı haberi, Konya’daki yakınlarına askeri yetkililerce ulaştırıldı.

Uzman Çavuş Recep Çetin, evli ve bir çocuk babasıydı. Kızı henüz 1 buçuk aylıktı. Eskişehir’de şehidin fenalaşan yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Jandarma Astsubay Uğur Palancı

Jandarma Astsubay Uğur Palancı
Astsubay Uğur Palancı 28 yaşındaydı. Şehit haberi, İzmir’in Gaziemir ilçesindeki yakınlarına verildi. Emekli polis baba İhsan Palancı güçlükle ayakta durabildi.

24 yaşındaki Uzman Çavuş Arif Demirel, eylül ayında nişanlanmıştı. Ağustos ayında evlenmeyi planlıyordu. Şehidin Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki evine Türk bayrakları asıldı.

Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik 26 yaşındaydı. Kısa süre önce nişanlanmıştı. Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan yakınları acı haberlere yasa boğuldu.

Astsubay Çavuş Mehmet Dinek de evlilik hazırlığı yapıyordu. Şehidin Aydın’daki babaocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin
Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un Isparta’da yaşayan ailesine acı haber ulaştı. 24 yaşındaki şehit ailesini en son geçen hafta çarşamba günü ziyaret etti, ardından Afrin’deki operasyona katıldı.

Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin Hatay’da yakınlarına da şehit haberi askeri yetkililerce verildi.