BODRUM ACI OT FESTİVALİ İLE COŞTU…

BODRUM ACI OT FESTİVALİ

İLE COŞTU…

BODRUM GASTRONOMİ ,KÜLTÜR VE TURİZM

DERNEĞİ FESTİVALE DAMGASINI VURDU

Bodrum’da ard arda düzenlenen Acı Ot Festivalleri beklenenden de büyük ilgi gördü. Otlardan yapılan yemekler konuklarla buluşturulurken, organik ürünlerin sağlığımız konusundaki yararları da bu festivallerde ortaya konuldu.

Bodrum’da düzenlenen Acı ot festivalinde,enbüyük ilgiyi , henüz 3 ay evvel kurulmuş olan BODRUM GASTRONOMİ, KÜLTÜR ve TURİZM DERNEĞİ projeleri, standları ve Minik şeflerin gösterileri ile dikkatleri çekti.

Dernek, ana projelerinden olan #coğrafiişaretliürünlerinturizmekazandırılması konulu, çalışmalarını iki alt çalışma ile sürdürüyor. Bir taraftan Turizm tarım elele diyerek, köylülerin lokal ve doğal ürünlerine sahip çıkarak, köylerini ve kültürlerini tüm dünyaya tanıtımına aracılık ederken, diğer taraftanda, yeni yetişen nesli bilinçlendirerek, yerli ürünleri kullanmalarını sağlamak, doğal ve mevsimsel ürünlerle sağlıklı beslenmelerine, dikkat çekmek amacı ile, ” Coğrafi işaretli ürünleri tanıyoruz ” başlığı altında, Türkiye genelinde, ilkokullar arası, minik şefler ile coğrafi işaretli ürünler kullanarak etkinlikler gerçekleştiriyorlar.

Dünyada ilk kez düzenlenen, 60 ilkokul öğrencisi MİNİK ŞEFLER aynı anda, aynı salonda, sabah saatlerinde bölgenin coğrafi işaretli ürünü ile çeşitli lezzetler hazırlarken, öğleden sonra ise yine bölgenin Gastronomi okuyan Lise öğrencileri ile, aynı salonda full mönü ile ürünler hazırlayarak, jürinin değerlendirmesine sunuyorlar.

Ocak ayında ” Bodrum Mandalinası yaşamalı ” diyerek başlattıkları projelerini Mart ayında, Ankara’da ” Kalecik Karası tatlar ” etkinliği ile devam ettiren, Bodrum Gastronomi, kültür ve turizm derneği, Adana ile çalışmalarını sürdürecek. BU ÜLKE BİZİM felsefesi ile yola çıkan Dernek, işte bu amaçla BODRUM ACI OT FESTİVALİ’ne destek vermek amacı ile, Dernek Başkan yardımcısı, Şef Özlem MEKİK ablaları ile sahnede yer alan MİNİK ŞEFLER 3 ayrı Bodrum ot yemeğini izleyicilerin ve diğer ünlü şef abla ve abilerinin huzurunda hazırlayarak, büyüklerine ikram ettiler.

Dernek Başkanı Gülşen COŞANÖZ; GASTRONOMİ KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ olarak, Bodrum’da düzenlenen Acıot festivalinde derneğimize destek veren, öncelikle dernek mensuplarımız, ve danışmanlar kurulu şeflerimiz!, Şef Özlem MEKİK, Heykeltraş Şef Haşim DEMİRTAŞ, Şef Eyüp Kemal SEVİNÇ, Şef Hasan KARABULUT,Şef Ayvaz BACAK , Şef Kemal KABADAYI, Şef Mehmet BUTCHER, Şef Hüseyin ACAR , Şef BARANSEL, Şef Feyzullah AKTAŞ’a, YEMEK TARİHİ araştırmacı Gastronomi Üstadı Ahmet YILMAZ’a, ” COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ TANIYORUZ ” Projemizi aşkla yürüttüğümüz MİNİK ŞEFLERimize, ” TURİZM TARIM ELELE ” Projemizde birlikte çalıştığımız, Ekiztaş’lı köylülerimize GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR ETTİ.