Dünya görmezden geliyor…

Dünya görmezden

geliyor…

Necdet Buluz

Terör, ne var ki çocuk, kadın, yaşlı dinlemiyor. “Terörle mücadele” adı altında Suriye ve bölgeye yerleşen Amerika ve diğer dış güçlerin de çıkarları için terör örgütleriyle işbirliği içine girmeleri de ayrıca düşündürücüdür.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesi terör örgütü YPG/PKK’dan arındırmak için başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” başarı ile sürüyor. Mehmetçiğin kahramanca mücadele ettiği YPG/PKK terör örgütü ise her türlü hile ve sahteciliği ortaya koymaktan çekiniyor.

Günün konusu şu:

Terör örgütü YPG/PKK’nın hain planlarını gerçekleştirmek için 13’lü yaşlardaki çocukları kullandığı, belgelerle ispatlandı. Afrin bölgesinde ele geçirilen fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarındaki görüntüler, okul çağındaki çocukların terörist olarak yetiştirildiğini ortaya koydu.

Afrin bölgesinde çocuk, kadın, sivil gözetmeden saldırı gerçekleştiren teröristler, ailelerinin elinden zorla aldıkları çocukları da çatışma sahalarına sürmekten geri durmuyorlar. Sağ ele geçirilen çocuk teröristler de sorgulamalarında bu durumu açıkça dile getiriyorlar.

Bölgede ele geçirilen belgeler ve sağ yakalananların açıklamaları, terör örgütünün kirli yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından da daha önce defalarca gündeme getirilen YPG/PKK’nın savaştırdığı çocuklar, bu kez PKK/YPG’li teröristlerin kendi çektikleri fotoğraflarla belgelendi.

Afrin’de etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerilerinde ve barınma yerlerinde ele geçirilen fotoğraf makinelerinden çıkan hafıza kartları ile belgeler, terör örgütünün küçük yaştaki çocuklara verdiği silah eğitimlerini ve dağdaki yaşamlarını ortaya koyuyor. Ele geçirilen fotoğraflar ve belgelerde, yaşları 13 ile 17 arasında olduğu tahmin edilen çocuklara ait görüntüler bulunuyor.

Bu çocuklar şimdi okul sıralarında oturup, ellerinin kalem tutması gerekirken, terör örgütlerince silahlandırılıp sahaya sürülmesine başta Amerika olmak üzere, dış güçler seslerini çıkarmıyor, tepki vermiyorlar.

Burada bütün hedef, Türkiye olarak görülüyor.

Dünyanın görmezden geldiği “çocuk savaşçılar” konusu insan hakları örgütleri tarafından da belgelenerek zaman zaman kamuoyunun dikkatine sunulmasına rağmen, halen bu konuda tepki verilmemesi ve ses çıkarılmaması da bunu doğrulmaktadır.

Kaldı ki, bu durum uluslar arası hukukun ihlalidir.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) gibi kuruluşlar, PYD/PKK’nın çocukları savaştırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini kayda almıştı.

HRW’nin Suriye’nin kuzeyinde yaşanan insan hakları ihllalerine ilişkin raporunda, terör örgütü YPG/PKK’nın özellikle bölgedeki küçük yaştaki çocukları savaştırması, ihlallerin ilk sırasında yer aldı. BM tarafından “Çocuk Askerlerin Kullanımına Karşı Uluslararası Gün” ilan edilen 12 Şubat’ta yazılı bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba, Suriye’nin çocukların en fazla savaşçı olarak kullanıldığı ülkeler arasında yer aldığını açıklamıştı.

Türkiye’nin gösterdiği tepkilere rağmen YPG’yi desteklemekten vazgeçmeyen ABD’nin bu konuda ne diyeceğini gerçekten merak ediyoruz. Ancak bu güne kadar ABD’nin YPG’ye destek vazgeçebileceğine dair hiçbir tepkinin gelmediğini de görüyoruz. Tam aksine desteğin devam ettiği ve ABD’li yetkililerin de her fırsatta bu desteğin devam edeceğini vurgulamaktan da geri kalmadıklarını görmekteyiz.

Dost ve müttefik olarak gördüğümüz Amerika, aslında Türkiye karşıtı çıkışları ve eylemleri ile de bize dost değil, düşman olduğunu gösteriyor.

İşte son örnek:

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Albey Robert Manning, terör örgütü YPG/PKK’nın ana omurgasını oluşturan SDG’nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin (Kod adı: Mazlum Kobani) için “General Mazlum” ifadesini kullanmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel de Şubat’ta PKK’nın Suriye kolu YPG’nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) “Sahadaki ortağımız SDG” sözleriyle bahsederek terör örgütüne destek vermeye devam edeceklerini duyurmuştu.

ABD yönetimine yakınlığıyla bilinen Amerikan İlerleme Merkezi adlı düşünce kuruluşunda Türkiye uzmanı Michael Werz, 2 yıl kadar önce bir analizinde “YPG’nin Suriye’de DEAŞ’a karşı mücadelede ABD’nin askeri müttefiki olduğunu” ve bundan sonra da öyle olmaya devam edeceğini belirterek, “Türkiye’nin buna alışması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumu sizlere bırakıyoruz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz