EGE’NİN SESİ,GLYKERIA 3 NİSAN’DA İŞ SANAT’TA!

EGE’NİN SESİ, REBETİKO’NUN KRALİÇESİ GLYKERIA 40 YILLIK KARİYERİNİN EN GÜZEL ŞARKILARI İLE 3 NİSAN’DA İŞ SANAT’TA!

Olağanüstü sesi ve özgün yorumuyla, Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde de rebetikoyu kitlelere sevdiren Yunanistan’ın altın sesi Glykeria, 3 Nisan’da İş Sanat’ta hayranlarıyla buluşacak.

İlk çıkışını, 1978 yılında, efsanevi Yunan müzisyen Apostolos Kaldaras ile yaptığı ortak çalışmayla gerçekleştiren Glykeria, 80’li yıllarda ününü iyiden iyiye pekiştirdi.

1982’de Brüksel’de düzenlenen Europalia Festivali’nde, Sotiria Bellou, George Dalaras ve Margarita Zorbala ile birlikte Yunanistan’ı temsil etti; 1986’da Atina Olimpiyat Stadyumu’nda, Yiannis Markopoulos’un “İlkyaz Senfonisi”nin prömiyerini gerçekleştirdi.

Kariyerine başladığı 70’li yıllardan bu yana, Natacha Atlas, Ömer Faruk Tekbilek, George Dalaras, Marinella, Ofra Haza, Ricky Gal, Chava Alberstein, Paschalis Terzis, Antonis Vardis, Sarit Hadad, gibi isimlerle müzikal işbirlikleri yapan, “karşı kıyı”nın eşsiz seslerinden Glykeria’nın repertuvarında, Türk müzikseverlerin de yakından tanıdığı birçok ezgi yer alıyor.

Rebetika türünün modern zamanlardaki yorumcusu olarak ünlenen, Seksenli yıllar boyunca ülke çapında yüzbinlerce kişiye kapalı gişe konserler veren, 1982’de “Omorfi Nychta” gece kulübünde canlı olarak kaydettiği “Me tin Glykeria stin Omorfi Nychta” albümüyle Yunanistan müzik tarihinin en çok satan albümüne imza attı.

Şu sıralar Yunan müzik dünyasının iki büyük ismi Marinella ve Eleni Vitali ile birlikte 20. yüzyılda Yunan bestecileri tarafından yazılmış en popüler şarkıları seslendirdikleri “A Female Affair” prodüksiyonunda birlikte sahne alan Glykeria, rebetika ve laika klasikleri gibi en özel şarkıları seslendiriyor.
Glykeria, 2017 yılında Rebetika ve Laika tarzı eserlerini pop ile harmanlayarak yorumladığı yeni albümü “I Followed a Star” ve kariyerinin en güzel şarkılarıyla 3 Nisan’da İş Sanat’ta hayranlarıyla buluşacak.