Erken Seçim olacak mı ,olmayacak mı ?kavgası ….

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim olmadığını ve seçimlerin vaktinde yapılacağını söyledi. Bozdağ, TRT’nin bazı şarkıları yasakladığına yönelik haberlerle ilgili olarak ise, ”Kanun dışı yapılmış bir sansürmüş gibi takdim etmek büyük bir ahlaksızlıktır. TRT görevini yapıyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nda, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla, Osman Durmaz Vakfı ile Yozgat Valiliği arasında 16 Derslikli Okul Yapım Protokolü imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, hükümetin ve AK Parti Genel Merkezi’nin yaptığı bir seçim tartışmasının bulunmadığını, seçim çalışmasının da olmadığını belirtti.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ve kendilerinin de çok net ifadeler kullandığını vurgulayan Bozdağ, “Türkiye’de seçimler vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. Ama belli ki Türkiye’de bazı çevrelerin seçimin öne alınması konusunda istekleri var. Ama o çevrelere de şunu söylüyoruz; Türkiye’de seçimin ne zaman yapılacağına hükümetin dışındakiler değil hükümet karar verir. Hükümetin kararı da çok açık, seçim vaktinde yapılacaktır” diye konuştu.

AK Parti’nin geleneklerinin çok açık olduğuna, partinin kurulduğu günden bu yana iktidar çoğunluğu elde ettikten sonraki dönemdeki bütün seçimlerin vaktinde yapıldığına dikkati çeken Bozdağ, sadece kasımda yapılacak 2007’deki seçimlerin temmuzda yapıldığını, bunun da çaresizlikten alınmış bir çare seçimi olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, “Çünkü 367 kararı ile Türkiye’nin öne kapatılmıştı. Türkiye’nin önünü açmak için yapılan bir seçimdir. O da erken seçim sayılmaz. Üç dört ay önce yapılmak zorunda kalan bir seçimdir. Onun dışında bütün seçimler vaktinde yapılmıştır. AK Parti’nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın” ifadelerini kullandı.