Iğdır’ da Minibüs direğe vurdu:17 Mülteci öldü

Iğdır-Kars karayolunda Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan bir minibüsün aydınlatma direğine çarptıktan sonra alev alması ve bu araçtan yola fırlayan yaralılara bir başka minibüsün çarpması sonucu 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı. Tamamen yanan kaçak göçmenleri taşıyan minibüse, yolcu kapasitesi 14 kişi olmasına rağmen aralarında kadınların da olduğu 50’den fazla kişinin bindirildiği ortaya çıktı. Yanan minibüsten yola fırlayan yaralılara çarpıp kaçan diğer minibüsün sürücüsü ile bindiği taksinin şoförü gözaltına alındı.

Direğe çarpan minibüs alev aldı: 15 ölüDireğe çarpan minibüs alev aldı: 15 ölüDireğe çarpan minibüs alev aldı: 15 ölüDireğe çarpan minibüs alev aldı: 15 ölü
Türkiye’nin İran sınırından yurda yasadışı yollarla geçtikleri belirlenen ve aralarında kadınların da yer aldığı Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu kaçak göçmenlerin bulunduğu, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 65 EP 701 plakalı minibüs, Iğdır-Kars karayolunun Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı kavşağı mevkisinde kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı.

Alev alan minibüsteki bazı yolcular araçtan fırlayıp yola savruldu. Bu sırada söz konusu minibüsün arkasından gelen ve yine kaçak göçmenleri taşıyan Mehmet K.’nin (30) kullandığı 04 D 5636 plakalı başka bir minibüs de yola savrulan yaralıların bazılarına çarptı.
Minibüsün sürücüsü ve kaçak göçmen yolculardan 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.