Kadıköy’de sessiz gece :0-0

Süper Lig’in 26’ncı haftasında zirvedeki Galatasaray, konuk olduğu Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe’nin 80’inci dakikadaki golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Fenerbahçe beraberlikle, Kadıköy’deki 19 yıllık yenilmezlik serisini devam ettirdi.

İlk yarıda Roberto Soldado ile önemli bir fırsattan yararlanamayan Fenerbahçe, Galatasaray’ın golcüsü Gomis’in iki tehlikeli gol pozisyonuyla kalesinde tehlike yaşadı. İlk yarı 0-0 eşitlikle son buldu. Maçın ilk yarısında iki takımdan da kart gören olmadı.

Galatasaray’da Fernando, ikinci yarının başında Giuliano’ya yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kart gördü. Sarı-kırmızılılar Gomis ile yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı.

Fenerbahçe’nin 80’inci dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Galatasaray’da 89’da, Maicon’un serbest vuruşu direkten dışarıya çıktı.

İki takımın da önemli pozisyonlar yakaladığı mücadelede taraflar birer puana razı oldu. Hakemin bitiş düdüğü ile ligin zirvesindeki Galatasaray puanını 54’e, dördüncü Fenerbahçe ise 48’e çıkardı.

Fenerbahçe ligde bir sonraki hafta Kayserispor deplasmanına gidecek. Galatasaray ise evinde Trabzonspor’u konuk edecek.

Yarın lig ikincisi Beşiktaş da üçüncü Başakşehir ile karşılaşacak. Aynı puandaki iki takımın maçından galip çıkarsa, Galatasaray’ın bir puan gerisinde olacak.