KDV Yasasında değişiklik değil ,Reform yapıyoruz

KOBİ ödül töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, KDV yasası düzenlemesi için “Bu bir değişiklik değil reform” dedi. Yıldırım konuşmasında üniversiteyi bitirmesinin ardından özel sektöre geçiş sürecine ilişkin bir hatırasını da anlattı.
Başbakan Binali Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) “5. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni”ne katıldı.

Yıldırım’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Bu sene kamu yatırımlarının toplamı 128 milyar. Özel sektörün yaptığı yatırım 900 milyarın üzerinde. 1 trilyonun üzerinde yatırım yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin övüneceği, gurur duyacağı bir özel sektörü var. Bu da bizim gelecek güvencemizdir.

O yüzden Türkiye kolay kolay küresel, bölgesel krizlerden etkilenmiyor ve ekonomide istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Ocak 2018’de Türkiye genelinde, 9 bin 631 yeni şirket kuruldu. Kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 61 arttı. 2018 için felaket senaryoları anlatanlara buradan ithaf ediyorum.

Şu anda Meclis’e sunduğumuz bir tasarı var. 33 yıllık Katma Değer Vergisi Yasası’nı kökünden değiştiriyoruz. Aslında bu bir değişiklik değil, bu bir reform. Bunun içinde ne var… Vatandaşın devletten alacağı biriken KDV’si bir takvime göre ödenecek.

Eğer bundan sonra KDV’ler 3 ay içinde ödenmezse, ödenmeyen zaman için devlet faiz verecek. Devletin gücü vatandaşın hakkını görmezden gelmeyi gerektirmiyor. Kamunun gücü vatandaşı mağdur ederse hukuk devleti sorgulaması yapılır.