Koçyiğit’e Antalya Belediyesinden DAMAT kıyağı mı ?….

AKP’yi öve öve bitiremeyen sanatçı Hülya Koçyiğit’in damadı, AKP’li Antalya büyükşehir belediyesinden ihale aldı.

Sözcü’den Asuman Aranca’nın haberine göre belediye, Konyaaltı Sahil projesi kapsamında inşa edilen 30 büfe, 26 şezlong-şemsiye alanı, 40 işyeri, iki kafe, bir çay bahçesi ve 12 tuvaletin kiraya verilmesi için önceki gün ihaleye çıktı.

İhaleyi, Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Alkoçlar-Senatalya Turizm kazandı.

Alkoçlar-Senatalya Turizm, ihaleye katılan tek firmaydı. Şimdi sekiz yıl boyunca işletmecilik yapacaklar. İlk yıl için belediyeye 8 milyon 500 bin lira kira verilecek. Firma, yıllık olarak kazandığı hasılatın yüzde 2’si oranında Antalya büyükşehir belediyesine pay da ödeyecek.

Öte yandan ihalenin şartnamesinin firmayı seçmek için ‘özel hazırlandığı’ iddia edildi.

Şartnamede madde şöyle: “İhaleye, son on yıl içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli, toplamda en az 1500 yataklı, beş yıldızlı otel veyahut 1’inci sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine son on yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentası işletmeciliği yapmış olanlar teklif verebilirler. (…)”

Plaja günde 40 bin kişi gidiyor.

Koçyiğit son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı çok başarılı bulduğunu belirterek, “Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür. Çok fazla atıp tutuyorlar” demişti.