1 milyon 682 bin 603 imza

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının satılmaması için topladıkları 1 milyon 682 bin 603 imzayı Başbakan Binali Yıldırım’a teslim etti.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Atalay, imzaların bir kısmını geçen cumartesi Yıldırım’a teslim edildiğini ifade etti.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin başka bir yerin özelleştirilmesine benzemediğini ifade eden Atalay, “Şu anda 14 fabrika özelleştiği zaman alan firmalar dördünü çalıştırır, 10 tanesini kapatırlar” dedi.

Atalay, 200 bin imzanın da kendilerine ulaşmak üzere olduğuna dikkat çekerek AKP dahil tüm partilerin özelleştirmeye karşı olduğunu savundu.

Sendika başkanı şunları kaydetti: “Bunlar özelleşirse fabrikalar kapanır. Sayın başbakanın bana ifadesi şu: ‘Bu fabrikalar çalışmaya devam edecek, daha fazla üretecekler.’ Kendisine dosya sunduk. Bilgileri belgeleri sunduk. Zannediyorum kısa sürede sayın başbakanımız bununla ilgili bir açıklama yapacağını ümit ediyorum. Buradan bir kez daha sesleniyorum, bundan vazgeçin.”

Atalay’ın açıklamasının ardından imzaların yer aldığı 124 klasör araca yüklenerek Başbakanlık’a gönderildi.