Psikoloji Kongresi düzenlendi.

Panelde, sözlü bildiri, poster sunumu ve çalışma grubu
önerileri için, herhangi bir konu sınırlaması bulunmuyor…

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Kongresi; 2018

Kapanış oturumunda, Psikoloji Öğrencileri Araştırma Ödülleri, sahiplerini bulacak…

Haber.Halim UTLU
Teorik bilgi ve uygulama alanları arasında, psikolojinin farklı alt alanları arasında, psikoloji ile diğer disiplinler arasında, akademik gündem ve toplumsal sorunlar arasında, sivil toplum ve üniversiteler arasında, konusunda uzman araştırmacı ve uygulamacı psikologlar ile öğrenciler arasında köprüler kurmayı amaçlayan, bu doğrultuda psikolojinin tüm alt alanlarının yanı sıra, diğer disiplinlerden ilgi duyan tüm araştırmacılar, akademisyenler, alanda çalışan psikologlar, sivil toplum kuruluşları, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katkılarına açık olarak, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından, 25-27 Nisan 2018 tarihleri arasında, Psikoloji Kongresi düzenledi.
Etkinliğin tam başlığı şöyle; PSİKOLOJİ KONGRESİ: DENEYİM OLUŞTURMA VE AKTARIMI-IV “Köprüler Kurmak”.
“Deneyim Oluşturma ve Aktarımı” buluşmaları
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü, alanında uzman araştırmacı ve uygulamacı psikologlar ile öğrencileri buluşturmak üzere, 2013 yılında “Psikoloji Buluşmaları-I” isimli konferans serisini, 2015 yılında “Psikoloji Buluşmaları-II/ Deneyim Aktarımı” isimli toplantı serisini gerçekleştirdi. 2016 yılında ise “Deneyim Oluşturma ve Aktarımı” buluşmalarının kapsamını genişletip, psikolojiyle ilgilenen daha fazla kişiye ulaşabilmek adına, “AYBÜ Psikoloji Kongresi: Deneyim Oluşturma ve Aktarımı-III” isimli ulusal bir kongre gerçekleştirdi.
Ulusal kongrelerin ikincisi “Köprüler Kurmak”
Bu yıl da,“Deneyim Oluşturma ve Aktarımı” buluşmalarının dördüncüsü, ulusal kongrelerin ikincisi “Köprüler Kurmak” ana temasıyla düzenlendi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,bu kongrenin amacını şöyle belirledi; “Amacımız; teorik bilgi ve uygulama alanları arasında, psikolojinin farklı alt alanları arasında, psikoloji ile diğer disiplinler arasında, akademik gündem ve toplumsal sorunlar arasında, sivil toplum ve üniversiteler arasında, alanında uzman araştırmacı ve uygulamacı psikologlar ile öğrenciler arasında köprüler kurmaktır.
Bu amaç doğrultusunda, kongremiz psikolojinin tüm alt alanlarının yanı sıra, diğer disiplinlerden bu kongreye ilgi duyan tüm araştırmacılar, akademisyenler, alanda çalışan psikologlar, sivil toplum kuruluşları, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katkılarına açıktır.”
Birlikte yaşama, yoğun toplumsal baskıya neden oluyor
Bu arada Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (Ankara) Psikolojik Danışmanlık ve Psikoloji alanlarında bilimsel çalışmalar yapan Doç. Dr. K.Bahar Aydın da, bekar gençler ve bekar yaşlılar tarafından büyük ilgi görmeye başlayan Bekâr Danışmanlığı programı başlattı.
Türkiye’de ilk defa, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Evlilik ve Aile Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans ve Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programlarında, seçmeli ders olarak uygulanan
Bekâr Danışmanlığı programı devam ediyor ve rağbet görüyor.
Aydın, “Türkiye’de birlikte yaşama, yoğun toplumsal baskıya neden olduğundan, yaygın bir yakın ilişki şekli değildir. Eş adayını bulan kişilere, nikahlanmadan hemen önce yapılan kısa süreli danışmanlığın, sağlıklı evliliğin temellerini oluşturmada yeterli olduğu söylenemez. İşte bu nedenlerden,evlilik ve aile danışmanları, evlilik öncesi danışmanlığı, son yıllarda Türkiye’de evlenmek üzere olan bireylere yönelik olarak uygulamaya başladılar.
Bekâr Danışmanlığı ise, Türk Toplumunun ihtiyaçlarından, yurt içi ve yurt dışı örneklemler üzerinde yapılan bilimsel araştırmalardan, gözlemlerden ve deneyimlerden elde edilen, spesifik olarak bekâr insanlara yönelik, profesyonel bir yardım şeklidir.”diyor.
Doç. Aydın, kongrede, bilimsel bildiriler sunacak
Aydın, 25-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nce düzenlenen Psikoloji Kongresinde, bir dizi bilimsel faaliyet gerçekleştirecek. Faaliyetlere ilişkin program ve link şöyle; https://aybupsikongre.wixsite.com/aybu
25 NİSAN 2018 Saat 15:00-15:50
SÖZLÜ BİLDİRİ: OTURUMU II: Bekâr Danışmanlığı Doç. Dr. Kamile Bahar AYDIN,
25 NİSAN 2018 Saat 16:00-16:50
SÖZLÜ BİLDİRİ OTURUMU III:
Bekâr Danışmanlığı Perspektifinden Farklı Medeni Statüler İçin Önerilen Özerk -İlişkisel Benlik ve Roller; Doç. Dr. Kamile Bahar AYDIN & Psk. Cemile AKDAĞ ÇEBİ,
26 NİSAN 2018 Saat:14:00-14:50
SÖZLÜ BİLDİRİ OTURUMU IV
19-27 Yaş Aralığındaki Bireylerin Eş Seçme Tutumlarının İncelenmesi: Bir Derleme Çalışması Psk. Ahmet SARAÇ & Doç. Dr. Kamile Bahar AYDIN,
Bekâr Danışmanlığı Açısından Ergenlerin İhtiyaçları; Doç. Dr. Kamile Bahar AYDIN,
27 Nisan 2018 SAAT 08:00-10:00 ARASI
ÇALIŞMA GRUBU
Bekâr Danışmanlığında Kullanılması Önerilen Psikolojik Ölçekler: Tanıtım, Uygulama, Değerlendirme ve Değişim Yönünde Kullanım; Doç. Dr. Kamile Bahar AYDIN.
Psikoloji Öğrencileri Araştırma Ödülleri Töreni düzenlendi
25-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Doğu Yerleşkesinde yapılacak kongre, davetli konuşmacıların, konuşma ve seminerlerinden, çalışma gruplarından ve serbest bildirilerden oluşuyor. Panelde, sözlü bildiri, poster sunumu ve çalışma grubu önerileri için, herhangi bir konu sınırlaması bulunmuyor.
Psikoloji Kongresi sırasında, ayrıca lisans ve lisansüstü öğrencilerinden gelen bildiriler, kongre bilim kurulu tarafından değerlendirilecek; dereceye giren sözlü bildiriler ve poster bildirileri, kongre kapanış oturumunda gerçekleştirilecek olan
Psikoloji Öğrencileri Araştırma Ödülleri Töreninde ilan edilecek.Kongre programı ile ilgili bilgi ve haberler, kongre web sitesi üzerinden (https://aybupsikongre.wixsite.com/aybu) takip edilebiliyor.