“SURİYE HALKININ ARKASINDA SADECE TÜRKİYE VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD öncülüğünde İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği hava harekatını değerlendirdi. Erdoğan “Bu işler pansuman tedbirlerle olmuyor” dedi ve güvenli bölge önerisini, bir kez daha dile getirdi.
Erdoğan;Amerika Birleşik Devletleri öncülügünde Suriye’ye yapılan hava harekatını “Artık Suriye’de Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün değil ABD, İngiltere ve Fransa’nın rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir kez daha gördük ki bu işler pansuman tedbirlerle olmuyor” sözleriyle değerlendirdi.
“SURİYE HALKININ ARKASINDA SADECE TÜRKİYE VAR”

Türkiye’de 3,5 milyon Suriyelinin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“3,5 milyon Suriyeli nerede kalıyor? Çıkıp bunun cevabını bana versinler. Türkiye’de kalıyor. Fransa’da mı kalıyor, Almanya’da mı kalıyor? Nerede kalıyor? Bizde kalıyor. Kendilerine diyoruz, gelin, insani bir yardım yapalım, insanca yaşayabilecekleri bir imkan sağlayalım. Hiçbirisi elini uzatmıyor. Bu kadar bomba yağıyor. Şuralara yağdırdığınız bombaların parasını getirip ortaya koysanız burada Türkiye tarafında, Suriye tarafında bunlara yeni şehirler kurarız ve bu insanları da buraya baştan beri söylediğim tezimdir biliyorsunuz, güvenli bölge tezi, Obama güvenli bölgeyi önce konuştu sonra o da saptı. Sayın Trump, o da güvenli bölgeyi konuştu ama arkasında durmadı. Hadi kuralım güvenli bölgeyi. Suriye’de sahaya bozulanı düzeltmek için giren Türkiye’den başkasını göremezsiniz. Her terör örgütünün arkasında bir ve birkaç ülkenin belki siluetine rastlayabilirsiniz ama Suriye halkının arkasında sadece Türkiye var.”