YALINAYAKLI DIVA CESARIA EVORA,5 MAYIS‘TA ANTALYA’DA

YALINAYAKLI DIVA CESARIA EVORA, DÜNYA MÜZİĞİNİN YILDIZ İSİMLERİ İLE 5 MAYIS‘TA ANTALYA AKRA CAZ FESTİVALİ, 7 MAYIS’TA 2. ZORLU PSM CAZ FESTİVALİ’NDE ANILACAK!
60’larında şöhreti yakalayan, sahnede devleşen, duygu yüklü şarkıları ve sahnedeki sıcak paylaşımıyla efsaneleşen Grammy Ödüllü Cesaria Evora, 17 Aralık 2011’de aramızdan ayrıldıktan sonra 2012’de binlerce kişi, unutulmaz bir dizi konserle büyük sanatçıya saygılarını sunmak için özellikle Toulouse, Lizbon ve Paris’e akın etti.

Müzikal etkinlikler bittikten sonra Cesaria’nın müzisyenleri onun müzikal geleneğini yaşatmak ve repertuarını canlı tutmak için dünyanın dört bir yanından izleyicileri büyülemeye kararlıydı. Yıllarca sanatçı ile çalışan müzisyenler Cesaria Evora Orkestrası’nı kurdu.

Praia’daki 2014 Gamboa Festivalindeki ilk konserlerinin ardından Cabo Verde‘nin uluslararası müzik elçisi Cesaria Evora en özel şarkılarıyla ve çalıştığı müzisyenlerden oluşan orkestrası ile ölümsüz hale geldi.

Gittiği her ülkede kapalı gişe konserlere imza atan, bugüne kadar 6 milyondan fazla albüm satan Cesaria Evora, ölümünün 7.yılında yine Cabo Verde‘nin en özel isimleri Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella, Elida Almeida ile anılıyor.

Cabo Verde‘nin hasret, aşk ve deniz kokan şarkılarını tüm dünyaya ulaştıran, son yıllarda dünya müziğinin kazandığı en özel isimlerden biri haline gelmiş, çıplak ayaklı diva Cesaria Evora‘yı kaybetmeden kısa bir süre önce de “Moda Bo” isimli şarkıyı beraberce seslendiren Lura, son 15 yılda özellikle Cesaria Evora tarafından seslendirilen şarkılarıyla büyük başarı toplayan Cabo Verde‘li besteci ve şarkıcı Teofilo Chantre, müzikal stil zenginliği, Cesaria Evora gibi özenle hazırlanmış repertuvarı ve kristal sesi ile klasik Morna türüne getirdiği yorumla Cabo Verde‘nin en özel temsilcilerinden biri olan Nancy Vieira, “Cesaria benzersizdir ve asla başka bir Cesaria olmayacaktır benim amacım Cabo Verde’nin müzik türlerini dünyanın hemen her yerinde duyurmak diyen ve Cesaria ile 15 yıl boyunca çalışmış gitarist Kaku Alves’in de bulunduğu farklı müzisyenlerle bir arada çalışmalar yapan, müzik otoritelerinin Cesaria Evora ile karşılaştırdığı Lucibela, ilk albümünde şarkılarının çoğunun sözlerini ve müziğini yazan, hikâyeleri ile herkesi etkileyerek derin, güçlü sesi ve dokunaklı bir samimiyetiyle şarkılar söyleyen 2015 Prix Découvertes RFI 1.si genç yetenek Elida Almeida, Cesaria Evora orkestrası eşliğinde 5 Mayıs‘ta Antalya Akra Caz Festivali, 7 Mayıs’ta 2.Zorlu PSM Caz Festivali’nde müzikseverlerle ile buluşacak.

5 MAYIS 2018 – 20:00 – AKRA HOTELS ANTALYA
7 MAYIS 2018 – 20:30 – ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ