Diyarbakır’ da Kupa Finali Heyecanı !

Diyarbakır’ı bu akşam saat 20.30 da yeni şehir stadında Akhisarspor-Fenerbahçe, arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali heyecanı sardı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Teleset Mobilya Akhisarspor-Fenerbahçe, yeni yapılan Diyarbakır Stadı’nda saat 20.30’da karşı karşıya gelecek.

Maçı izlemek için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun çeşitli kentlerinden çok sayıda sporsever Diyarbakır’a geldi.

Kupada 18 yıl sonra final maçına ev sahipliği yapacak Diyarbakır’a Fenerbahçe ve Akhisarsporlu taraftarların bazıları dünden itibaren kente ulaştı.

Yoğunluk dolayısıyla kentteki otellerde yer kalmazken, maç öncesi il dışından gelen futbolseverler tarihi Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, Hasanpaşa Hanı ve Dört Ayaklı Minare başta olmak üzere kentteki tarihi mekanları geziyor.

Diyarbakırlılar, şehrin tanıtımına büyük katkı sunacak organizasyondan memnuniyet duyarken, maç öncesi sporseverlerin formalarıyla kentteki tarihi ve kültürel mekanları gezmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Maçın Diyarbakır’da olmasının bizim için ayrıca bir anlamı var. Maç saatine kadar tarihi mekanları dolaşıp Diyarbakır’ı daha iyi tanımaya çalışıyoruz. Hedefimiz kupayı almak. İyi bir maç ve taraftarıyla bütünleşmiş iki takım. İyi oynayan kazansın” dedi.

Van’dan gelen taraftar Oğuzhan Bekmezci, “Maçın Diyarbakır’da oynanması bizim için de iyi oldu. En azından Diyarbakır’ı tanımış olduk. Gördüklerimizden memnun kaldık, şehrin insanları cezbeden bir yapısı var” diye konuştu.

Kütahya’dan gelen Akif Çetintürk ise karşılaşmayı izleyebilmek için arkadaşıyla Diyarbakır’da bulunduğunu söyledi.

Kente ilk defa geldiğini dile getiren Çetintürk, maçtan önce kentin tarihi mekanlarını da görme fırsatını bulduklarını belirtti. Çetintürk, ” O kadar yolu Fenerbahçe aşkı için geldik. Diyarbakır’ı da çok sevdik. İnşallah kupayı kazanan Fenerbahçe olur” ifadelerini kullandı.KaYNAK:ntv.COM