ABD ‘ye göre Türkiye’ de 4 Milyon Fetullahçı var

Amerika Dışişleri Bakanlığı, 200 ülke ve bölgeyi kapsayan ‘İnanç Özgürlüğü Raporu‘nda Türkiye’nin resmi olarak ‘FETÖ elebaşı’ kabul ettiği Fethullah Gülen’i ‘sürgündeki din adamı’ olarak nitelerken, Gülen cemaatine mensup kişi sayısının dört milyon olduğunu öne sürdü.

Amerika’nın Sesi’nin bildirdiğine göre, raporda Olağanüstü Hal Uygulaması hatırlatılıyor ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bu yana devam eden olan operasyonlara dikkat çekiliyor. Raporda ‘sürgündeki din adamı’ olarak tanımlanan Fethullah Gülen ve cemaatine üye olduğu gerekçesiyle en az 50 bin kişinin polis tarafından gözaltına aldığı ya da tutuklandığı belirtiliyor. Rapora göre ABD, Fethullah Gülen grubuna mensup kişilerin toplam sayısının 4 milyon kadar olduğunu tahmin ediyor. Raporda iddia edilen bu rakam Türkiye nüfusunun yüzde 5’ine tekabül ediyor.
‘Gülen grubu mensubu 4 milyon kişi’

Farklı inanç gruplarına mensup kişilerin İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde ve Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde yaşadıkları belirtiliyor. Rakamların yaklaşık oldukları vurgusu yapılarak yüzde 99’ü Müslüman olan Türkiye’de; 90 bin Ermeni Ortodoks, 25 bin Katolik, 25 bin Suriyeli Ortodoks ve 16 bin Yahudi vatandaşın yaşadığı ifade ediliyor.