ÇANKAYA PARKLARINA 600 BİN ÇİÇEK

ÇANKAYA PARKLARINA 600 BİN ÇİÇEK

Seralarında çiçek üretimini sürdüren Çankaya Belediyesi, bu yaz parkları süsleyecek 600 bin yazlık çiçek üretmeyi hedefliyor.

Bahar aylarının başından itibaren yazlık çiçek üretim çalışmalarına hız veren Çankaya Belediyesi, Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan seralarına yeni seralar da ekleyerek artırdığı kapasiteyle tam gaz çalışıyor.

600 BİN YAZLIK ÇİÇEK
Kışlık ve yazlık çiçeklerini kendi seralarında ve kendi işçileriyle ekonomik şekilde üreten Çankaya Belediyesi, bu yaz parkları süsleyecek çiçekler için hedefini 600 bin olarak belirledi. Şubat ayında başlayan ve bahar aylarıyla birlikte hız kazanan çalışmalar kapsamında maviden kırmızıya, sarıdan mora ve beyaza kadar çeşitli renklerdeki çiçekler parklardaki yerini almaya başladı.

PARKLAR RENGARENK
Yeni inşa ettiği iki yeni serayla birlikte yıllık çiçek üretimini yaklaşık yüzde 35 oranında artıran Çansera’nın ürettiği aslanağzı, begonya, petunya, vapur dumanı, vinka, alisyum, ateş, kadife, saraypatı, yıldız, zinya ve bodrum papatyası gibi yazlık çiçekler Çankaya parklarını rengarenk bir görsel güzelliğe bürüyor.