Zafer Park görkemli törenle açıldı

“ZAFER” SEVİNCİ HALUK LEVENT İLE TAÇLANDI

Alper Taşdelen: “Bu parka Zafer ismini vermemiz tesadüf değildir. Yaptığımız işlerle hizmet üretirken tarihimize, cumhuriyetimize sahip çıkmak da bizim görevimiz” dedi.

Çankaya Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli yere sahip Lozan Zaferi’ne verdiği değeri, Lozan Park ve İsmet İnönü Parkı’ndan sonra Zafer Park’ı da hizmete açarak bir kez daha gösterdi. Zafer Park’la tamamlanan Lozan Zaferi üçlemesi toplamda 150 bin metrekare ile Çankayalılara yeşil, spor ve dinlenme alanı olarak hizmet verecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde düzenlenen açılışta Çankayalılar, Anadolu rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent’in sevilen şarkılarıyla keyifli bir gece yaşadı. Sağanak yağmura rağmen konsere akın eden Ankaralılar, Haluk Levent ile birlikte İzmir Marşı’nı da coşkuyla söyledi.

Çankaya Belediyesi, Lozan Park ve İsmet İnönü Parkı’ndan sonra Zafer Park’ın da açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılışı Anadolu rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent konseri ile gerçekleştirildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış ve konsere sağanak yağmura rağmen Ankaralılar akın etti. Konsere katılanlar Haluk Levent ile birlikte İzmir Marşını da coşkuyla söyledi. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Çankaya İlçe Başkanı Yeliz Aşçı, Çankaya Belediyesi eski başkanı Doğan Taşdelen de katıldı.

Açılış öncesi halka seslenen Taşdelen, Birlik Mahallesi’nde Lozan, İsmet İnönü Parklarının ardından Zafer Park’ı da açmanın büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, “Varlığımızın, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün sebebi olan Atamızın en yakın silah arkadaşının adını verdiğimiz parkın yanına yaptığımız bu parka Zafer ismini vermemiz tesadüf değildir. Yaptığımız işlerle hizmet üretirken tarihimize, cumhuriyetimize sahip çıkmak da bizim görevimiz” dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM PROGRAMI

Göreve geldiği günden bu yana, Çankaya’ya 7 yeni kreş, 14 Çankaya Evi, 54 park ile 500 bin metrekare yeşil alan, 10 bin metrekare üretim ve lojistik tesisi, kazandırdıklarını, belediyeye ait tüm tesisleri yenilediklerini dile getiren Taşdelen, 2 yüzme havuzunun, 1 buz pateni salonunun da bitmek üzere olduğunu söyledi. Taşdelen, yatırımların tamamının Çankaya’nın en değerli arsaları üzerinde yükseldiğine de dikkat çekti. Çankaya’nın en büyük yatırım programını hayata geçirdiklerini ifade eden Taşdelen, “Çünkü biz Mustafa Kemal’in ilçesiyiz ve yaptığımız hizmetlerle O’na layık olmamız gerekiyor” diye konuştu.

“YANSIN SÖNSÜN IŞIKLAR AYDINLIK GELECEĞE, MUTLU OLSUN TÜRKİYE”

Açılış töreninin ardından sahne alan Anadolu rock müziğinin güçlü ismi Haluk Levent sevilen parçalarını konsere katılan coşkulu kalabalık ile birlikte seslendirdi. Levent, “Bu yağmura bu fırtınaya rağmen sizler buralara geldiyseniz ben de sizlerin yanında şarkılarımı söylerim” diyerek dinleyenlerinin arasında şarkılarını söyledi. Konseri evlerinin balkon ve pencerelerinden ellerinde Türk Bayrakları ile izleyen Zirvekent sakinlerini konser atmosferine dahil eden Haluk Levent, o ana özel bir de şarkı seslendirdi. Evlerin ışıklarının yakılıp söndürülmesini isteyen Levent, “Yansın sönsün ışıklar aydınlık geleceğe, mutlu olsun Türkiye” sözleriyle konsere evden katılanları da coşturdu.

ZAFER PARK’TA YOK YOK

Toplam alanı yaklaşık 60 bin metrekareyi bulan Zafer Park’ta; çocuk oyun alanları, spor sahaları, yürüme yolları, bisiklet yolları, güvenlik binası bulunuyor. 4 girişine konan tagları ve bin 384 metrekarelik biyolojik göleti ile de Çankaya’nın prestij parkları arasında yerini alan Zafer Park, 2 basketbol sahası, voleybol ve tenis sahası ve koşu yolu ile vatandaşlara geniş spor alanları imkanı sunuyor. Ankara’ya 40 bin 500 metrekare daha yeşil alan kazandıran Zafer Park bölge her yaştan insanın tüm isteklerine cevap verecek nitelikte yaşam alanına dönüştü.