Çankaya da SILA İzdihamı

-ÇANKAYA’DA “SILA” HASRETİ BİTTİ

-SILA AHLATLIBEL’DE ANKARALILARLA BULUŞTU

Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi için çalışan Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Kadın Emeği Festivali” Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Sıla konseri ile başladı. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşen konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Sevilen şarkılarını Ankaralılar için seslendiren Sıla, sahne performansıyla da büyüledi.
Kadın Emeği Festivali_Ahlatlıbel Atatürk Parkı_Sıla Konser (2)

Kadın Emeği Festivali_Ahlatlıbel Atatürk Parkı_Sıla Konser (2)

Kadın Emeği Festivali_Ahlatlıbel Atatürk Parkı_Sıla Konser (10) (1)
Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi için çalışan Çankaya Belediyesinin bu yıl ikinci kez düzenlediği “Kadın Emeği Festivali” Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Sıla konseri ile başladı. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşen konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Sevilen şarkılarını Ankaralılar için seslendiren Sıla, sahne performansıyla da büyüledi. İki saat boyunca 24 eser seslendiren sanatçı “Bir kadın emekçi olarak Kadın Emeği Festivalinde yer almaktan gurur duyuyorum” dedi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen adına Sıla’ya performansı için teşekkür eden ve çiçek takdim eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ise “Kadın emeğini görünür kılmak, farkındalık yaratmak adına gerçekleştirdiğimiz festivalimize sesiyle, yorumuyla renk katan sevgili Sıla’ya çok teşekkür ediyorum. Atatürk’ün Çankaya’sında umutsuzluğa, yer yoktur. Her koşulda, her şartta eşitlik için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

3 gün boyunca devam edecek festivalde yaklaşık 200 kadının el emeği ürünleri stantlarda satışa sunuldu. Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi, kadın emeğinin görünür kılınması ve ürünlerin pazardaki yerini alabilmesi amacı taşıyan festival boyunca Suzan Kardeş, Yasemin Göksu ve İstanbul Girls Orkestra da sevenleriyle buluşacak. Başkentlinin gözde parklarından Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek festival, Ankaralılara doyumsuz bir hafta sonu yaşatacak.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, kadınların satışlardan elde edeceği gelirin tamamen kendilerine kalmasını sağlayacak. Gün içerisinde zumba gösterisi, toplumsal cinsiyetçi atölye çalışmaları, çocuklar için mahalle oyunları gibi etkinliklerin de gerçekleşeceği festivale tüm Ankaralılar davetli.