İstanbul Devlet Konservatuarı Binamıza Dokunma!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın eğitim faaliyetlerinde bulunduğu tarihi binadan tahliyesi isteniyor. Binadan ayrılmak istemeyen okul yönetimine ve öğrencilere destek olmak için düzenlenen imza kampanyasına bir günde atılan imza sayısı 100 bini geçti.

İŞTE KAMPANYA METNİ:
Kampanyanın muhatabı: TBMM Başkanlık Divanı
İstanbul Devlet Konservatuarı Binamıza Dokunma!

Hukuka aykırı bir şekilde alınan bu karar ile ve üstelik herhangi bir yer gösterilmeden, nereye ve nasıl olacağı belirsiz bir şekilde okulumuzun tahliyesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Alınan bu karara karşı rektörlük idari süreç başlatmış ancak yargı sürecinin devam etmesine ve herhangi bir tahliye davası kararı mevcut olmamasına rağmen T.C. Beşiktaş Kaymakamlığı 12/06/2018 tarihli yazı ile Konservatuvar’ımızın 26/06/2018 Salı günü saat 13:30’da tahliyesinin yapılacağını tebliğ etmiştir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın eğitim faaliyetlerinde bulunduğu tarihi binadan T.B.M.M Başkanlık Divanı kararına binaen tahliyesi istenmektedir. Geçmişle gelecek arasında bağ oluşturduğuna inandığımız binamızın, öğrenciler olarak elimizden alınmasını istemiyoruz.