KADIN EMEĞİ FESTİVALİ SILA KONSERİYLE BAŞLIYOR

KADIN EMEĞİ FESTİVALİ SILA KONSERİYLE BAŞLIYOR

Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi için çalışan Çankaya Belediyesi, kadınların el emeğine dayalı ürünlerin yer alacağı “Kadın Emeği Festivali”ni bu yıl ikinci kez düzenliyor. 29 Haziran’da başlayacak festivalin açılış konserinde pop müziğin sevilen ismi Sıla, Ankaralılarla buluşacak.
Yaklaşık 200 kadının el emeği ürünlerini gelenlerin beğenisine sunacağı festivalin kapanış konserinde ise Balkan Türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yasemin Göksu sahne alacak.

Çankaya Belediyesi “Kadın Emeği Festivali”ni bu yıl ikinci kez düzenliyor. Eşitlikçi bir toplumun gelişmesi, kadın emeğinin görünür kılınması ve ürünlerin pazardaki yerini alabilmesi amacı taşıyan festival, 29 Haziran’da başlayacak.
Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki stantlarda yer alacak yaklaşık 200 kadın, ahşap eşyalardan çantaya, keçe işlerinden kaktüse; takıdan örgü bebeklere kadar kendilerinin yaptığı pek çok ürünü gelenlerin beğenisine sunacak.

TÜM GELİR KADINLARA
Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, kadınların satışlardan elde edeceği gelirin tamamen kendilerine kalmasını sağlayacak.
29 Haziran Cuma 10.00’da stantların kurulmasıyla başlayacak festival, 14.00’de düzenlenecek latin dansları gösterileriyle devam edecek. 20.00’de ise pop müziğin sevilen sesi Sıla, Ankaralılarla buluşacak.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
30 Haziran Cumartesi 14.00’de başlayacak zumba gösterisinin ardından 15.00’de toplumsal cinsiyet eşitliği atölye çalışmaları yapılacak. 16.00’da ise Retro Queen Grubu konser verecek. Çocukların unutulmadığı festival kapsamında, 16.30’da “Çocuklar için Mahalle Oyunları” etkinliği düzenlenecek. Gün, 19.30’da başlayacak İstanbul Girls Orkestrasının konseriyle sona erecek.

KAPANIŞ SUZAN KARDEŞ VE YASEMİN GÖKSU’YLA
Festivalin son günü, 1 Temmuz Pazar da 14.00’de düzenlenecek zumba gösterisinin ardından uçurtma etkinliği gerçekleşecek. 16.00’da Retro Queen Grubu’nun vereceği konserin ardından 16.30’da “Çocuklar için Mahalle Oyunları” düzenlenecek. Festivalin 20.00’de başlayacak kapanış konserini ise Balkan Türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yasemin Göksu verecek.