15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor…

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi kuruluyor…

15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı bir müze kuruluyor. “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” adı verilen kompleks için, çalışmalara hız verildiği açıklandı.Ankara’ya bağlı Kahramankazan Belediyesi tarafından başlatılan müzede, şehit ve gazilerin eşyaları da sergilenecek.
Kahramankazan’da kurulacak “15 Temmuz Müzesi” için, Kahramankazan Belediyesi çalışmalarına hız verdi. FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a kurulacak “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” için çalışmalar sürüyor.
10 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor
“Direnişin Müzesi”,10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak ve 3 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacak.15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin eşyalarının sergilenerek anılarının yaşatılacağı interaktif uygulamalar, darbe girişiminin engellenmesi sırasında kullanılan araç lastikleri, saman balyaları gibi materyallerin sergileneceği görsel sunumlar yer alacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kahramankazan Belediyesi işbirliğiyle Kahramankazan’da kurulacak olan “15 Temmuz Müzesi”, aynı zamanda bir kültür merkezini de içinde barındıracak. Yapıda kalıcı ve geçici sergi salonları ile konferans salonları, kütüphane, kafe, restoran, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon gösterim alanı ve çocuk atölyesi gibi bölümler de bulunacak. İnşaat çalışmaları süren müzenin 15 Temmuz 2019’a kadar tamamlanması planlanıyor.
O gece yakılan saman balyaları ve araç lastikleri müzede sergilenecek
15 Temmuz gecesi Kahramankazan’da yaşananların Türkiye ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Tüm Türk Milleti ve Kahramankazanlıların Çanakkale ruhuyla, hiçbir şey beklemeden canlarını ortaya koyarak verdikleri bu destansı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahramankazan ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anıları ve yaptıkları kahramanlık, bu müze ile gelecek nesillere aktarılacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin eşyaları ile o gece tarlalarda yakılan saman balyaları ve araç lastikleri de müzede sergilenecek.”dedi.
Ertürk,şöyle devam etti;” Kahramankazan bu müze ile 15 Temmuz gecesi milletimizin Türkiye’nin dört bir yanında sergilediği kahramanlığın ölümsüzleşeceği bir abideye kavuşmuş olacak. Kahramankazanlılar o gece tüm Türkiye’de olduğu gibi, yalnızca aziz milletimizin değil, tüm İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize ve demokrasimize sahip çıktı.” (Halim UTLU)