1521 ÇOCUK YAZ TATİLİNİ SPORLA GEÇİRDİ

1521 ÇOCUK YAZ TATİLİNİ SPORLA GEÇİRDİ

Çankaya Belediyesinin, 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği Yaz Spor Okulu neşe içinde tamamlandı. Bu yıl bin 521 çocuğun kaydolduğu Yaz Spor Okulu’nda çocuklara; insani değerlerin yüceltildiği belirli ölçüde güç, beceri gerektiren, evrensel kuralları olan yarışmalı ve eğlenceli branşlarda eğitimler verildi. Eğitimlere katılan çocuklar, sertifikalarını aldı.

Çankaya Belediyesinin, özellikle yaz tatilini Ankara’da geçiren çocukların sosyalleşmesi, fiziksel aktivitelerde bulunması ve kaliteli zaman geçirmesi amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okulları bu yıl da çocukları haftanın her günü spor ile buluşturdu. 7-14 yaş arası çocukların katıldığı Yaz Spor Okulu bu yıl bin 521 çocuğun enerjisi ve neşesiyle tamamlandı. Yaz Spor Okulu’nda çocuklar; insani değerlerin yüceltildiği, belirli ölçüde güç, beceri gerektiren, evrensel kuralları olan yarışmalı ve eğlenceli branşlarda eğitim gördü.

Futbol, basketbol, voleybol, tenis, aikido, satranç, karate ve yüzme branşlarında gerçekleşen dersler, uzman eğitmenlerce verildi. Karateye 119, futbola 224, basketbola 236, satranca 163, aikidoya 155, voleybola 184, tenise 140, yüzmeye ise 300 çocuğun katıldığı eğitimler Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu, Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve Spor Tesisleri, Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık iki ay boyunca devam eden eğitimlerde ücretsiz servis imkanı sağlandı. Çocuklarını gönül rahatlığı içinde Yaz Spor Okulu’na gönderdiklerini belirten veliler, “Çocuklarımızın böylesine kaliteli bir eğitime ücretsiz olarak ulaşabilmesini sağlayan Çankaya Belediyesinin tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen imzalı sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.