”Bedelli ”kalıcı mı oluyor ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak sistemi hayata geçireceğiz. Milletimizin askerlikle bağının tamamen kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir.” ifadelerini kullandı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları özetle şöyle:

OHAL’i söz verdiğimiz gibi kaldırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, “Ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız” dedik.İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur. Güvenlik güçlerimizin bir süredir, sınırlarımızın içinde veya dışında yürüttüğü operasyonlar bunun göstergesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile yaklaşık 4 bin kilometrekare alanı Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirdik.

BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ

Bedelli askerlik konusunu da bu hafta Meclis’ten geçirerek sözümüzü tutmuş olacağız. Batı ülkelerinde askeri personel bulunamazken biz yığılmaları önlemek için bedelli askerlik çıkarmak zorunda kalıyoruz. Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Bir daha bedelli askerliğe ihtiyaç duyulmayacak sistemi hayata geçireceğiz. Milletimizin askerlikle bağının tamamen kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.