Ayaş’ lı çiftçinin yüzü gülüyor

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DAĞITTIĞI FİDELERİN HASADINA BAŞLAYAN ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

AYAŞLI ÇİFTÇİLERİN ÜRETTİĞİ BİRBİRİNDEN LEZİZ DOMATESLER, SOFRALARDAKİ YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR

ayas_330.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin “Sebze Fidesi ve Tohumu Desteği” kapsamında dağıttığı fideleri toprakla buluşturan Ayaşlı çiftçiler, yetiştirdikleri ürünlerin hasadına başladı. Çiftçilerin ürettiği yaz aylarının vazgeçilmezi domatesler, sofralardaki yerini almak için hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu destekler çerçevesinde, geçtiğimiz mayıs ayında Başkentli çiftçilere sebze fidesi ve tohumu dağıtımı gerçekleştirmişti.

Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen destek kapsamında; yüzde 75’i hibe olmak üzere yüzde 25’i çiftçi katkı bedeli karşılığında Ayaş, Akyurt ve Kalecik ilçelerinde sebze fidesi, Çubuk ilçesinde ise salatalık tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye sağlamış olduğu destekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Ayaşlı çiftçiler, emeklerinin karşılığını alacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Üreticilerin yüzünü güldüren sebze fidesi ve tohumu desteğinden faydalanan ve domates yetiştiriciliği ile uğraşan Ayaş Akkaya Mahallesi’nden Mahmut Uysal, “Kendimi bildim bileli çiftçilikle uğraşıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75’i hibe olmak üzere, yüzde 25’i çiftçi katkı bedeli karşılığında vermiş olduğu destekten oldukça memnunum ve devam etmesini diliyorum” dedi.

Topladıkları domatesleri Ankara Toptancı Hali’nde satışa sunacaklarını belirten Uysal, Büyükşehir Belediyesi’ne çiftçilere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ettiğini kaydetti.

AİLECE ÇİFTÇİLİK YAPIYORLAR

Nilgün – Hasan Ecer, Ayaş’ta uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan bir çift… Büyükşehir Belediyesi’nin fide desteğinden ilk kez faydalan çift, destek sayesinde oldukça verimli bir hasat dönemi geçirdikleri ifade ettiler.

“Hayat müşterektir” sözünün örneklerinden biri olan ve 20 yıldır eşiyle birlikte çiftçilik yapan Nilgün Ecer, “Eşim benden daha uzun zamandır çiftçilik yapıyor. Domates, biber ve patlıcan fidelerinden biz de aldık. Ürün veriminden oldukça memnunuz” diyerek verilen destekten ötürü memnuniyetini belirtti.

Uzun yıllardır çiftçilikle uğraşan Hasan Ecer ise, “Bu sene Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75’i hibe olmak üzere dağıttığı fidelerle dikim yaptık. Domateslerimiz oldukça verimli. Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş olduğu ilgiden, verdiği destekten ötürü hem kendim hem de çiftçiler adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu