Bingöl de 2 Askerimiz daha şehit oldu

Bingöl’de bir asker, Şırnak’ta da bir güvenlik korucusu şehit oldu.Ağrı dada bir Askerimiz şehit düştü.
Yeniyazı köyü kırsalında operasyon yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada Uzman Ombaşı Ufuk Demirkıran şehit düştü. Bölgede operasyon devam ederken şehidin acı haberi Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki ailesine ulaştı.

Diğer şehit haberi ise Şırnak’tan geldi. Cudi Dağı bölgesinde operasyon yürüten asker ve koruculara teröristler tarafından ateş açıldı. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda iki korucu ve bir asker yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken ağır yaralı olan koruculardan Abdurrahman Avcı kurtarılamayarak şehit düştü.

Hakkari’de ise iki farklı bölgede teröristler güvenlik güçlerine saldırdı. İlk saldırı Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı yakınlarında gerçekleşti. Şine Köprüsü civarında mayın ve EYP araması yapan güvenlik korucularına PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla saldırdı. Açılan ateş sonucu biri ağır 3 güvenlik korucusu yaralandı.

Çukurca ilçesi Güven Dağı’nda da askeri mevziye sınırın Irak tarfından havan saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 asker yaralandı.